Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
367,04 Ft
Euró
392,77 Ft
Font
458,56 Ft
Bitcoin
63,911 $

Újabb kulcsfontosságú személy távozik az Apple-től

Egyre nő azon felsővezetők száma, akik az Apple berkein kívül kívánják folytatni pályafutásukat.

Fotó: Pexels / Illusztráció
Smart

Szabó Kata

Szerkesztő
TÉMÁK

Távozik az Apple-től az iCloudhoz hasonló felhőalapú szolgáltatásokért felelős Michel Abbot, számolt be a hírről a Bloomberg amely bennfentesektől értesült a vezető távozásáról.

Abbot ezzel csatlakozik azon vezetők egyre növekvő listájához, akik tavaly év végén és idén év elején fordítottak hátat a cupertinói vállalatnak. Soron kívül Ezt a férfit keresi a rendőrség a szentesi gyilkosság ügyében

Abbott az Apple felhőmérnöki részlegének alelnökeként olyan szolgáltatások üzemeltetésében és fejlesztésében is fontos szerepet játszott, mint az iMessage és a FaceTime. Feladatait a hírek szerint Jeff Robbin veszi át, aki korábban az iTuneson dolgozott, és nagy névnek számít a vállalaton belül. Az Apple egyelőre nem kívánt nyilatkozni a Bloombergnek.

Nem az első nagy távozó

Januárban az Apple TV+ és az Apple News előfizetésekért felelős részleg vezetője, Peter Stern távozott az Apple-től, ami szintén érzékenyen érintette a vállalatot, amely a közelmúltban olyan igazgatókat is elvesztett, akik például a webáruházért, az információs rendszerekért és az ipari formatervezésért feleltek.

Előfordult, hogy az Apple-nek nem sikerült azonnal utódot találnia, így kénytelen volt szervezeti átalakítást végrehajtani, amire a legjobb példa, hogy új adatvédelmi és dizájnfőnök igazolása helyett a feladatokat a megmaradt vezetők között osztották el.

A vállalat ettől függetlenül továbbra is sikeres, legutóbb például az iPhone 14 Pro egy díjat is bezsebelt.