Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
361,59 Ft
Euró
389,35 Ft
Font
453,65 Ft
Bitcoin
63,780 $

Még a szakértőknek sincs fogalmuk arról, meddig tart az immunitás

Van egy kérdés, amire továbbra sem tudunk pontos választ, viszont égetően fontos lenne, akár a védőoltás szempontjából is: egészen pontosan meddig tart a koronavírussal szembeni immunitás a felépült betegek esetében?

Külföld

Nagy Noel

Szerkesztő

Van egy kérdés, amire továbbra sem tudunk pontos választ, viszont égetően fontos lenne, akár a védőoltás szempontjából is: egészen pontosan meddig tart a koronavírussal szembeni immunitás a felépült betegek esetében?

Az amerikai Járványügyi és Betegségmegelőzési Központ (CDC) frissített iránymutatásai szerint a felépült embereknek legalább három hónapig nem kell karanténoznia magát, valamint ismételten koronavírus-tesztet elvégeztetnie, ám a CDC pénteken megerősítette, ez nem biztos, hogy az újrafertőzés ellen ennyi ideig tart az immunitás. Soron kívül Budán nyílik meg hamarosan az ország legnagyobb Aldi üzlete

„Azok az emberek, akiknek pozitív lett a koronavírus-tesztje nem kell, hogy három hónapon keresztül karanténozzák magukat, vagy ismételten leteszteltessék magukat abban az esetben, ha nem alakul ki újra náluk a fertőzésre utaló tünet”, áll egészen pontosan a CDC iránymutatásban.

A szervezet szóvivője azonban leszögezte, az iránymutatás naprakész tudomány információkra alapoz, melyben az szerepel, hogy akiknek pozitív lett a tesztje, 3 hónapon keresztül nem lesz fertőző másokra nézve annak ellenére, hogy előfordulhat az ismételt pozitív eredmény. Az viszont nem feltétlen igaz, hogy maga nem fertőződhet újra:

„A tudományos bizonyítékok ugyanakkor nem erősítik meg, hogy egy ember az említett három hónapos időszakban immunis az újrafertőződéssel szemben. A legújabb bizonyítékok azt mutatják mindössze, hogy nem szükséges a tesztelés, ha nem produkál tüneteket”

erősítette meg a CDC.

Dr. William Schaffner, a Vanderblit Gyógyszerészeti Egyetem professzora is elmondta, a tudományos világ úgy gondolja, az antitestek és a védettség között majdnem biztosan egyenlőségjelet lehet tenni, viszont ezt egészen pontosan nem lehet megmondani. Egyelőre aki antitestekkel rendelkezik, ugyanúgy viseljen maszkot, ameddig biztos információk nincsenek erre vonatkozóan.

Ne hagyd ki:

https://liner.hu/koronavirus-ujabb-negativ-rekordokat-dontottek-meg-latin-amerikaban/

Megtalálhatták az amerikai és ausztrál szörfösök holttesteit Mexikóban

Nagy valószínűség szerint a holttestek azok a személyek személyazonosságait rejtik, akik nemrég tűntek el.

Egyre nagyobb méreteket ölt az éhezés Gáza északi részén

A Gázai övezet északi részén valóságos éhínség tapasztalható, figyelmeztet a Világélelmezési Program.

Videón az Újpest 7-0-s győzelme a Diósgyőr ellen

Egy több mint fontos mérkőzés várt az Újpestre a Diósgyőr ellen, ugyanis a bennmaradás volt a tét, miután veszélybe került az NB1-es tagságuk.