Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
364,20 Ft
Euró
390,23 Ft
Font
456,08 Ft
Bitcoin
57,848 $

Orbán Viktor részvétét fejezte ki a görögországi vonatszerencsétlenség miatt

Orbán Viktor magyar miniszterelnök részvétét fejezte ki a görög kormányfőnek a görögországi halálos vonatszerencsétlenség miatt.

Fotó: Mentőalakulatok tagjai dolgoznak a közép-görögországi Lárisza városa közelében történt súlyos vasúti baleset helyszínén, ahol egy személyvonat tehervonattal ütközött 2023. március 1-re virradóra. Az ütközéstől több kocsi kisiklott, és lángba borult. A szerencsétlenségben legkevesebb 32-en életüket vesztették, 85-en megsérültek. MTI/EPA/ANA-MPA/Ahiléasz Hirasz
Európa

Takács Petra

Szerkesztő

Részvétét fejezte ki Orbán Viktor miniszterelnök Kiriákosz Micotákisz görög kormányfőnek szerdán az előző éjjeli, számos halálos áldozatot követelő görögországi vonatszerencsétlenséggel kapcsolatban – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

„Kérem, fogadja legmélyebb, szívből jövő részvétemet, amelyet Önnek és azoknak is szeretnék kifejezni, akik szeretteiket veszítették el, és egyúttal az egész nemzetnek, melyet mélyen megrázott ez a tragédia” – áll a miniszterelnök levelében. Soron kívül Ösztöndíjjal jutott be a Harvardra egy budapesti gimnázium tanulója

A kormányfő együttérzéséről biztosítja az áldozatokat és családtagjaikat, s egyúttal gyors felépülést kíván a sérülteknek. A legfrissebb információk szerint legkevesebb 36 ember halt meg szerda hajnalban, amikor összeütközött egy tehervonat és egy személyvonat Szaloniki és Athén között, Láriszánál, Görögországban.

(MTI)

Kikapott a PSG a Dortmundtól a Bajnokok Ligája elődöntőjének első mérkőzésén

A PSG egy nagyon erős Dortmund ellen játszott a Bajnokok Ligája elődöntőjének első mérkőzésén.

Adatvédelmi botrányba keveredhet az egyik legismertebb légitársaság

Vizsgálatot indított az ausztrál Qantas légitársaság egy lehetséges adatvédelmi probléma miatt, amely során nyilvánossá válhattak egyes utasok személyes adatai.