Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
351,78 Ft
Euró
392,96 Ft
Font
468,72 Ft
Bitcoin
63,086 $

Március végétől sűrűbben járnak majd a buszok a Lánchídon

A fejlesztésnek köszönhetően a felújítás megkezdése előtti időszakhoz képest több mint 50 százalékkal növekszik a közösségi közlekedés kapacitása a területen.

...svg content...Fotó: A Lánchíd a felújított útpálya megnyitásának napján, 2022. december 16-án. Átadták az ideiglenes forgalomnak a felújított Lánchidat. A hídon egyelőre csak a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) járművei, valamint a taxik, a segédmotoros kerékpárok, a motorosok, a kerékpárosok, valamint a mikroközlekedési eszközöket használók közlekedhetnek, a gyalogosok a tervek szerint a jövő nyár végétől használhatják az átkelőt. MTI/Balogh Zoltán
Belföld
Author image

Koós Alexandra

Szerkesztő

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) közölte, miszerint március 20-tól jelentősen nagyobb kapacitást biztosítanak a Lánchídon: a jelenleginél is több busz közlekedik majd Buda és Pest között, hogy még könnyebb legyen az átkelés a Dunán.

Csúcsidőszakban óránként a jelenleginél akár háromszázzal többen kelhetnek át a továbbra is felújítás alatt álló Lánchídon, hiszen a mostanihoz képest átlagosan öttel több jármű közlekedik óránként Buda és Pest között. Soron kívül Kiderült, mely kocsikat keresi most mindenki

A nemrégiben megjelent közleményben arra is kitértek, hogy a fejlesztésnek köszönhetően a felújítás megkezdése előtti időszakhoz képest több mint 50 százalékkal növekszik a közösségi közlekedés kapacitása a területen.

Ez azt jelenti, hogy március végétől csúcsidőben sűrűbben jár majd a 105-ös busz, emellett a hónap végétől az akkor már a Naphegy tér és a Deák Ferenc tér között közlekedő 178-as busz is segíti a Duna két partja között utazókat.

Emellett fontos, hogy a 16-os és a 216-os buszok továbbra is a jelenleg érvényben lévő menetend szerint indulnak majd, végül a közleményt azzal zárták, hogy hozzátették, a további részletekről a későbbiekben fognak beszámolni.

Orbán Viktor bejelentette, Pilismarótnál megcsúszott a töltés

Orbán Viktor miniszterelnök a szombat reggeli rendkívüli sajtótájékoztatót tartott, aminek ideje alatt elmondta, már vágják a centit, és 5 nap van hátra a kiemelt védelmi erőfeszítésekből.

Szijjártó Péter: „Mi őszinték vagyunk: azt csináljuk, amit mondunk”

Szijjártó Péter ezúttal a Magyar-Orosz Üzleti Fórumról üzent, egyértelművé téve pár kérdést ezzel kapcsolatosan.

Szentkirályi a Magyar-Vitézy-Karácsony tervéről: „Lepaktáltak, mert hatalomért és pénzért bármire képesek”

Szentkirályi Alexandra is reagált a 444 cikkére, ami szerint Magyar Péter Vitézy Dávidot ültetné be Karácsony Gergely vezetésének egyik legfontosabb székébe, méghozzá főpolgármester-helyettesként, amit korábban szinte kizárt a főpolgármester a választások miatt.