Clouds
21 Budapest
Dollár
357,44 Ft
Euró
385,38 Ft
Font
437,04 Ft
Bitcoin
27,702 $

Budapest főpolgármestere szerint a dugómentes Lánchídon gyorsabb a tömegközlekedés

Budapest, 2022. december 16. A Lánchíd a felújított útpálya megnyitásának napján, 2022. december 16-án. Átadták az ideiglenes forgalomnak a felújított Lánchidat. A hídon egyelõre csak a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) jármûvei, valamint a taxik, a segédmotoros kerékpárok, a motorosok, a kerékpárosok, valamint a mikroközlekedési eszközöket használók közlekedhetnek, a gyalogosok a tervek szerint a jövõ nyár végétõl használhatják az átkelõt. MTI/Balogh Zoltán
Belföld

Bense Róbert

Szerkesztő

Karácsony Gergely videóban igyekszik bizonyítani, hogy jobb az autómentes Lánchíd.

Hatalmas felzúdulást okozott, hogy a Lánchidat felújítása után nem adták át az autóforgalomnak, azt csupán a megkülönböztető jelzéssel közlekedő járművek, a BKK járművei, a taxik, a motorosok, valamint a bringások használhatják.

Soron kívül A Vatikán szerint Ferenc pápa szombaton elhagyhatja a kórházat

A főváros vezetése szerint az elkövetkezendő időszakban azt szeretné bizonyítani, hogy Budapest közlekedése így gördülékenyebb lesz, ennek kapcsán tett közzé Karácsony Gergely egy közösségi bejegyzést.

„A dugómentes Lánchídon gyorsabb és kiszámíthatóbb a buszközlekedés, mint a felújítás kezdete előtt. A Krisztina tér és a Deák Ferenc tér közötti út például átlagosan három perccel lett rövidebb.”  

„Ennél is jobban rövidült viszont azoknak az útja, akik a Deákon az M3-as vagy az M2-es metróra szállnak át: nekik korábban az Erzsébet és a Deák téren is át kellett vágniuk ahhoz, hogy elérjék a metró bejáratát.”

„Most, az M3-as metró akadálymentesítésének és felújításának köszönhetően az új lifttel ez az út sokkal rövidebb és kényelmesebb lett. 5-6 perc helyett 1,5-2 perc alatt lehet lejutni a peronra, ami csúcsidőben egész biztosan azt jelenti, hogy eggyel, ha a jelenlegi lánchídi forgalmi rendnek köszönhetően gyorsabb buszközlekedést is beleszámoljuk, akkor pedig akár kettővel korábbi metrót el lehet érni a Deák Ferenc téren, mint a felújítás kezdete előtt” – írja Karácsony.