Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
363,54 Ft
Euró
389,47 Ft
Font
455,41 Ft
Bitcoin
57,371 $

Szoboszlai Dominik bekerült a Bundesliga álomcsapatába

A magyar válogatott és a Lipcse 22 éves játékosa topformában van.

Lipcse, 2023. február 1. Konrad Laimer, az RB Leipzig játékosa (j) csapattársával, Szoboszlai Dominikkal, miután megszerezte csapata második gólját a Hoffenheim ellen a labdarúgó Német Kupa nyolcaddöntõjében Lipcsében 2023. február 1-jén. MTI/EPA/Hannibal Hanschke
Sport

Bense Róbert

Szerkesztő

Nem véletlenül választották be a Bundesliga 21. fordulójának álomcsapatába Szoboszlait, miután a hétvégi bajnokin ismét betalált. A Lipcse három góllal intézte el a Wolfsburgot, négy pontra megközelítve a botló Bayernt.

Szoboszlai Dominik csapata harmadik gólját szerezte, ebben az idényben ez már a negyedik találata volt, ötvenedik Bundesliga meccsén pedig a tizediket – számolt be róla a Sportal. Soron kívül Ösztöndíjjal jutott be a Harvardra egy budapesti gimnázium tanulója

A magyar válogatott fiatal középpályását már korábban is beválasztották a Kicker álomkezdőjébe, szeptemberben pedig a hét játékosa címet is elnyerte – vélhetően az sem az utolsó ilyen alkalom volt, elnézve jelenlegi formáját.

Szoboszlai ebben a szezonban 19 mérkőzésen segítette csapatát, 17 találkozón kezdőként számított rá Marco Rose. Átlagosan 76 percet kap egy mérkőzésen, rendkívül stabil pontja tehát csapatának.

Az osztrák Bundesligában 2020-ban a legjobb játékosnak választott Szoboszlai tavaly az Év Magyar Labdarúgója és a Magyar Aranylabda díját is elhódította – utóbbit 2020 után már második alkalommal.

Kikapott a PSG a Dortmundtól a Bajnokok Ligája elődöntőjének első mérkőzésén

A PSG egy nagyon erős Dortmund ellen játszott a Bajnokok Ligája elődöntőjének első mérkőzésén.

Adatvédelmi botrányba keveredhet az egyik legismertebb légitársaság

Vizsgálatot indított az ausztrál Qantas légitársaság egy lehetséges adatvédelmi probléma miatt, amely során nyilvánossá válhattak egyes utasok személyes adatai.