Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
353,87 Ft
Euró
384,03 Ft
Font
450,78 Ft
Bitcoin
69,395 $

A Microsoft változtatásokat eszközöl a Bingnél, miután sértegette a felhasználókat

Miután több olyan jelentés is napvilágot látott, melyek szerint a Bing képtelen volt megbirkózni a rengeteg neki feltett kérdéssel, és sértegette, sőt, manipulálta a felhasználókat chat közben.

...svg content...Fotó: Unsplash/Tadas Sar
PC

Borbély Fanni

Szerkesztő

Az Interesting Engineering számolt be arról, hogy miután nyilvánosságra kerültek olyan jelentések, miszerint a chatbot sértegette és manipulálta a felhasználók érzelmeit, a Microsoft közölte, hogy korlátozza a beszélgetéseket a Bing AI chatbottal.

A chatbot funkcióit ezentúl napi 50 kérdésre és csevegésenként 5 kérdésre korlátozzák. A Microsoft ennek kapcsán közleményében kijelentette: Soron kívül Szia, Orbán Viktor! Ki a kedvenc mesehősöd?

„A nagyon hosszú csevegési munkamenetek összezavarhatják az új Bing chatbotot. E problémák megoldása érdekében néhány változtatást hajtottunk végre, hogy segítsük a csevegésekre való fókuszálását.”

A techóriás közlése szerint a hosszabb, 15 vagy több kérdést tartalmazó csevegési munkamenetek miatt a Bing egy idő után ismételheti önmagát, „vagy olyan válaszok adására késztetheti/felszólíthatja a Binget, melyek nem feltétlenül hasznosak vagy nem állnak összhangban a tervezett hangnemmel”.

A friss bejelentés nyomán amikor a felhasználók elérik az egy munkamenetre vonatkozó öt-témás korlátot, a Bing arra fogja kérni őket, hogy vessenek fel egy új témát. A Microsoft szerint ugyanis a beszélgetés törlése mindössze öt kérdés után biztosítja, hogy „a modell ne zavarodjon össze”.

Hét újszülött vesztette életét egy gyermekkórházban történt tűzesetben Indiában

Rövid időn belül újabb halálos tűzeset történt Indiában, melynek következtében hét újszülött életét vesztette.