Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
361,59 Ft
Euró
389,35 Ft
Font
453,65 Ft
Bitcoin
64,033 $

Törökország két tartomány kivételével befejezi a földrengés utáni mentési műveleteket

A kutató- és mentőcsapatok még mindig a helyszínen vannak a földrengés által legsúlyosabban érintett tartományokban, ám a többi területen befejezték a munkát.

Fotó: MTI/EPA/Erdem Sahin
Közel-Kelet

Borbély Fanni

Szerkesztő

A Guardian jelentése szerint a török katasztrófavédelmi ügynökség arról jelentett, hogy Törökország befejezte a mentési munkálatokat az összes tartományban, kivéve azt a kettőt, melyet a múlt heti, több tízezer halálos áldozatot követelő földrengés a legsúlyosabban érintett.

Az ügynökség vezetője, Yunus Sezer újságíróknak Ankarában úgy fogalmazott: Soron kívül Gyújtogatás áldozatai lettek a Fidesz választási plakátjai

„Számos tartományban befejeződtek a keresési és mentési munkálatok. Kahramanmaras és Hatay tartományokban folytatódnak.”

Megosztotta továbbá, hogy a rengés óta eltelt 14. napon a tartományokban mintegy 40 épületnél folytatódtak a keresési és mentési munkálatok, de arra számít, hogy ez a szám vasárnap estére csökkenni fog.

Hozzátette, Törökországban 40 689-re emelkedett a halálos áldozatok száma, s ha a szíriai áldozatokat is hozzávesszük, úgy a pusztító földrengés halálos áldozatainak száma összesen 44 377-re emelkedett. A török alelnök szombaton arról számolt be, hogy a földrengés következtében mintegy 105 ezer épület omlott össze, vagy keletkezett benne olyan súlyos kár, hogy le kell bontani.

Kikapott a Barcelona, amivel már most bajnok a Real Madrid

A Barcelona hiába vezetett két alkalommal is a Girona ellen, végül kikaptak, így a Real Madrid már most bajnoknak mondhatja magát.

Nagy meccs vár a Paksra vasárnap, élőben közvetíti a tv

A Paks mérkőzését is élőben közvetíti a televízió, akik arra készülnek, hogy sorozatban második győzelmüket is megszerezzék.