Eddig sem volt olcsó a vöröshagyma, de tavasszal még drágább lehet
Az árnövekedés egyik oka a tartós vízhiány, ami óriási kieséseket okozott, a másik pedig az, hogy évről évre folyamatosan csökken a hagyma vetésterületének nagysága.
A hazai boltokban és piacokon egyre kevesebb magyar hagymát lehet találni, a helyüket pedig az import termékek vették át, ami persze az árakat is megemelte, s ennek kapcsán Papp József is elmondott néhány dolgot.
A kereskedő szerint a hiány egyik velejárója, hogy a hagymának jelenleg 500 forint kilója, de később akár 700-800 forint is lehet, tavasszal pedig az 1000 forintot is megközelítheti (50-60 százalékos áremelkedés) – írta az atv.hu.
Forgács Barna, az Agrárgazdaság Kft. ügyvezetője hozzátette, miszerint a drágulás egyik oka a tartós vízhiány, ami óriási kieséseket okozott, a másik pedig az, hogy évről évre folyamatosan csökken a hagyma vetésterületének nagysága.
Ám mivel a hagyma elengedhetetlen kelléke a főzésnek, sokan a drágulás ellenére sem mondanak le róla, Békési József például azt mondta, hogy nem örül az áremelkedésnek, de próbál olyan helyeken vásárolni, ahol jó a minőség és az ár is kedvező.