Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
354,44 Ft
Euró
385,37 Ft
Font
449,24 Ft
Bitcoin
64,714 $

Észak-Korea lakásfejlesztéssel és üvegházprojekttel enyhítené az élelmiszerhiányt

Az alapkőletételi ünnepségről szóló közleményben nem tettek említést konkrét hiányról, de több intézkedés is azt bizonyítja, hogy már nagy a baj.

...svg content...Fotó: Az észak-koreai kormány által 2023. február 16-án közreadott kép Kim Dzsong Un elsőszámú észak-koreai vezetőről, a Koreai Munkapárt főtitkáráról egy új phenjani lakópark alapkőletételén február 15-én. MTI/AP/KCNA/KNS
Ázsia

Koós Alexandra

Szerkesztő
TÉMÁK

A KCNA hírügynökség csütörtökön számolt be róla, miszerint Kim Dzsongun észak-koreai vezető megtette az előkészületeket, hogy elindulhasson egy nagy üvegházprojekt, illetve egy 10 ezer lakásra tervezett fejlesztés az országban.

Eközben Dél-Korea arról tett jelentést, hogy az élelmezési és gazdasági helyzet tovább súlyosbodott Észak-Koreában, a DongA Ibo lap pedig közölte, hogy Phenjan két évtized óta most először csökkentette a katonáinak járó fejadagokat. Soron kívül Súlyos Robert Fico állapota, több szervét is lövés érte

Az alapkőletételi ünnepségről szóló közleményben nem tettek említést konkrét élelmiszerhiányról, de egy tisztviselő azt állította, hogy az üvegházépítés sokat jelent a „jelenlegi nehézségek” leküzdésében, a lakásfejlesztés pedig „a szocializmus egy újabb fényűző utcája lesz, tele boldog emberekkel”.

Ez azután történt, hogy kiderült, a kormányzó Munkáspárt február végére összehívta központi bizottságának ülését, hogy „sürgősen megtalálják a helyes stratégiát a mezőgazdaság fejlesztésére”, ám meglehetősen ritkaságnak számít, hogy ilyen jellegű egyeztetésre készülnek – írta a CNA.

Sokak szerint mindez arra utal, hogy az élelmiszerhiány mostanra rendkívül súlyossá vált, s a kialakult helyzetet még tovább nehezítik a nemzetközi szankciók, a rossz gazdálkodás, a természeti katasztrófák és a covid.

Putyin és Biden is megszólalt a Fico elleni merénylet után, aki magánál volt

Joe Biden amerikai elnök és Vlagyimir Putyin, Oroszország elnöke szinte egyszerre reagált a Robert Fico elnök elleni merényletre.

Már a következő szezontól kezdve kiirthatják a VAR-t a Premier League-ből

A Premier League klubjai a következő hónapban tartandó éves közgyűlésükön szavaznak majd arról a javaslatról, hogy a következő szezontól kezdve megszüntessék-e a videóbíró (VAR) rendszert.