Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
361,51 Ft
Euró
389,27 Ft
Font
453,55 Ft
Bitcoin
64,306 $

Halálos lövöldözés történt egy amerikai bevásárlóközpontban

Gyakorlatilag nem telik el úgy hét, hogy ne történne halálos lövöldözés az Egyesült Államokban, miközben ártatlan emberek halnak meg.

Fotó: Rendőrök lezárják a helyszínhez vezető utat 2021. február 2-án, miután véres lövöldözéssé fajult egy házkutatás a floridai Sunrise-ban. A Szövetségi Nyomozó Iroda, az FBI két ügynöke életét vesztette, három társuk megsebesült, a magát otthonában elbarikádozó gyanúsítottat holtan találták. MTI/EPA
Észak-Amerika

Hujber Dávid

Szerkesztő

A hatóságok beszámolója szerint egy ember meghalt, három pedig megsebesült egy lövöldözésben szerda este a texasi El Paso egyik bevásárlóközpontjában. A lövöldözésről helyi idő szerint 17 óra 5 perckor jelentettek, majd ezt követően az egységek kivonultak a Cielo Vista bevásárlóközponthoz.

A lövöldözést követő három percen belül a bevásárlóközpont biztonságáért felelős szolgálatot teljesítő, szolgálaton kívüli rendőrök reagáltak. Az egyik szolgálaton kívüli rendőr hamar őrizetbe vett egy gyanúsított személyt. Soron kívül Saját házában késeltek halálra egy várandós nőt, nagy erőkkel keresik a tettest

A helyi bevásárlóközpontban dolgozó, szolgálaton kívüli tiszt perceken belül a helyszínen volt, és anélkül tartóztatta le a gyanúsítottat, hogy fegyvert használt volna az akció során. Az egyik áldozatot már a helyszínen halottnak nyilvánították, három sérültet pedig helyi kórházakba szállítottak.

Az FBI is beszállt a nyomozásba

A sérültek állapotáról egyelőre nem érkezett információ, de azt tudni, hogy mind a négy lövöldözésben érintett személy férfi volt. A CBS News azt írja, a rendőrfőnök nem közölt részleteket arról, hogyan fogták el a második gyanúsítottat.

Az áldozatok és a gyanúsítottak neve, életkora, személyleírása sem ismert egyelőre. A rendőrség szerint nincs veszélyben a lakosság, a bűncselekmény lezajlott, nem találtak több támadót, akik veszélyesek lehetnek.

Az incidenst olyan komolyan veszik, hogy az FBI is beszállt a nyomozása a hatóságok mellett. A szolgálaton kívüli rendőr dicséretet kapott az irodától, hogy letartóztatta az egyik gyanúsított személyt.

2019-ben egy közeli Walmartban 23 embert ölt meg egy férfi, aki szándékosan spanyolajkúakat gyilkolt. A 24 éves fegyveres bűnösnek vallotta magát, és végül a vádalku részeként 90 egymást követő életfogytiglani börtönbüntetést kapott.

Dzsudzsákék sem tudták megállítani a Ferencvárost, kiütötték a Debrecent

A Debrecen sem tudott mit kezdeni a Ferencvárossal, 4-1-es vereséget szenvedtek, és távolabb kerültek a dobogótól.

Robogósnak csapódott egy autós Pannonhalmán

Újabb és újabb balesetek történnek, most épp Pannonhalmán történt egy robogós incidens, ami miatt mentőket is riasztottak a helyszínre.

Saját házában késeltek halálra egy várandós nőt, nagy erőkkel keresik a tettest

Egy jólléti ellenőrzésre érkeztek a helyszínre a rendőrök, a házban azonban már csak a nő holttestét találták meg.