Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
360,43 Ft
Euró
388,29 Ft
Font
452,59 Ft
Bitcoin
63,283 $

Ferencz Orsolya: napokon belül megnevezik a magyar űrhajósjelölteket

Elmondása szerint az Európai Űrügynökség pozitív minősítést adott az eddigi kiválasztási folyamatnak és a bent maradó jelölteknek, ezért bíznak benne, hogy hamarosan a nevek is meglesznek.

Fotó: Ferencz Orsolya Ildikó, a Külgazdasági és Külügyminisztérium űrkutatásért és űrtevékenységért felelős miniszteri biztosa beszédet mond az űrkutatás napja 2022 című rendezvényen az NMHH székházában 2022. október 12-én. MTI/Szigetváry Zsolt
Világűr

Koós Alexandra

Szerkesztő
TÉMÁK

Ferencz Orsolya, a Külgazdasági és Külügyminisztérium űrkutatásért felelős miniszteri biztosa annak apropóján nyilatkozott az InfoRádiónak, hogy szerdán Magyarországra látogatott az Európai Űrügynökség űrbiztonsági delegációja.

Elsőként arról ejtett néhány szót, miszerint a nap káros hatásai mellett a légkörhöz közeli űrtevékenységben az évszázad harmadik évtizedére egyre nagyobb veszélyt jelent az űrszemét – számolt be az Infostart. Soron kívül Több mint ezer ismeretlen objektumot azonosítottak a Naprendszerben

Majd elmondta, hogy egyes magyar cégek már korábban bekapcsolódtak különféle űrkutatással kapcsolatos európai fejlesztésekbe, a másik magyarok által bejátszott pálya ezen a területen pedig az adatok értékelése.

Végül arra is kitért, hogy az Európai Űrügynökség pozitív minősítést adott az eddigi kiválasztási folyamatnak és a bent maradó jelölteknek, ezáltal abban bíznak, hogy napokon belül bemutatják azt a négy embert, akik az űrhajós csapatba kerültek.