Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
355,71 Ft
Euró
386,98 Ft
Font
451,92 Ft
Bitcoin
67,007 $

Törökország: 78 embert tartóztattak le „provokatív” közösségi médiás posztok miatt

Mindemellett 613 olyan személyt azonosítottak, akiknek köze lehetett a fent említett tevékenységhez, s mostanra 293 egyén ellen indult eljárás.

...svg content...Fotó: Romok között mennek mentők a törökországi Hatayban 2023. február 14-én, nyolc nappal a Dél-Törökországot és Észak-Szíriát sújtó 7,8-es erősségű földrengés után. A természeti katasztrófa halálos áldozatainak száma meghaladja a 40 ezret. MTI/EPA/Martin Divisek
Közel-Kelet

Koós Alexandra

Szerkesztő

A török rendőrség beszámolója alapján 78 embert tartóztattak le, akiket azzal vádolnak, hogy félelmet és pánikot keltettek az emberekben, miután az elkövetők a múlt heti földrengéssel kapcsolatos „provokatív” bejegyzéseket osztottak meg a közösségi médiában.

A török biztonsági szolgálat közölte, hogy 613 olyan személyt azonosítottak, akiknek köze lehetett a fent említett tevékenységhez, s mostanra 293 egyén ellen indítottak eljárást – derül ki az Al Jazeera beszámolójából. Soron kívül Riasztó mértékben növekszik az idős, beteg, munkaképtelen hajléktalanok száma Magyarországon

Majd hozzátették, adathalász csalások miatt 46 weboldalt zártak be, amelyek célja az volt, hogy a katasztrófa áldozatainak szánt adományokat ellopják, s hasonló ügyben 15, hivatalos intézménynek álcázott közösségi médiás fiókot szüntettek meg.

Korábban beszámoltunk róla, hogy a múlt heti török-szír földrengés óta már a 37 ezret is átlépte az áldozatok száma, ám egyes értesülések szerint mostanra több mint 41 ezer ember vesztette életét, s 19 300 ember került kórházba.

Emellett az is kiderült, hogy akár 84,1 milliárd dollárba kerülhet az ország újjáépítése Ankarának, Recep Tayyip Erdogan elnök pedig bejelentette, hogy több mint 8 ezer embert szabadítottak ki a romok alól, s a csekély esély ellenére újabb túlélőkre bukkantak Kahramanmaras tartományában.

Menet közben borult lángokba egy busz Indiában, nyolcan életüket vesztették

Újabb tragikus buszbaleset történt Indiában, melynek következtében legkevesebb nyolcan életüket vesztették.