Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
355,71 Ft
Euró
386,98 Ft
Font
451,92 Ft
Bitcoin
67,017 $

Super Bowl: a Kansas City Chiefs nyerte az idegek harcát

Az Egyesült Államok legnagyobb sport-showműsora idén sem volt izgalmaktól mentes.

...svg content...MTI/EPA/JOHN G. MABANGLO
Sport

Bense Róbert

Szerkesztő
TÉMÁK

Sztárok tömkelege a helyszínen (akár Paul McCartney és Floyd Mayweather is összefuthatott volna a VIP-ben), 63 ezer ember a State Farm Stadium lelátóin, és sok millióan a képernyők előtt: minden adott volt az arizonai Glendale-ben, hogy 2023-ban is egy ütős nagydöntőt láthassunk, mely előtt, alatt, és után is úgy repkedtek a dollárszázmilliók, mintha nem lenne holnap.

MTIEPAJOHN G MABANGLO

Philadelphia Eagles másodszor, vagy Kansas City Chiefs harmadszor, ez volt a legnagyobb kérdés, ugyanakkor sokan már előre az Eagles-nek adták a Vince Lombardi trófeát. Akik egyébként esélyeshez méltó módon is kezdték az 57. Super Bowl első negyedét. Jalen Hurts touchdownja már az első támadásból megszületett, Elliott az extra pontot is behúzta. 0-7. Soron kívül A Budapesten fogva tartott olasz antifasiszta nő szerint igazságtalanság áldozatává vált

Az elmúlt négy évben a harmadik döntőjében szereplő Kansas nem sokáig váratott a válasszal, Travis Kelce csodás elkapását követően máris egyenlítettek, Butker értékesítette az extrát. 7-7. A Kelce név ne tévesszen meg senkit, testvére Jason az ellenfélnél játszik – korábban ilyesmi még sosem történt a Super Bowl-ok történetében.

Butker még egy 42 yardos kapufával vetette észre magát az első negyedben, melynek utolsó támadását az Eagles vezethette, de újabb pont már nem született, maradt a 7-7.

MTIEPAJOHN G MABANGLO

A második negyedben viszont csupán nyolc másodperc kellett a következő touchdownig, Jalen Hurts ezúttal pompás, 45 yardos passzal ajándékozta meg Brownt, Elliott pedig másodjára sem hibázott, az Eagles 7-14-re módosította az állást. A Kansast érezhetően megfogta a Philadelphia kezdése, az Eagles védelme ráadásul hibátlanul működött, aztán a 6. percben jött a dráma!

A mérkőzés addigi hőse, Hurts elejtette a labdát, Boltonnak gyakorlatilag elég volt bekocognia a TD-területre, Butker hozta az extrát. 14-14, a Kansas a semmiből egyenlített, óriási, már-már lendületblokkoló hiba. Hurts azonban gyorsan javított, három perccel a félidő előtt remek futással alapozott meg egy támadást, majd a TD-t is ő szerezte, az extrával együtt 14-21, harmadszor is vezetett a Philadelphia, de az előnyük így sem volt számottevő, annak ellenére, hogy csaknem háromszor több ideig birtokolták a labdát. Elliott a félidő vége előtt azért még egy mezőnygóllal 10 pontosra növelte az előnyt – az elmúlt 26 döntőből csak egy olyan volt, ahol sikerült ekkora hátrányból fordítani.

Kissé sótlan félidei buli – vendégfellépő nélkül

Rihannának nem volt hálás dolga, a tavalyi Halftime Show-t ugyanis szinte lehetetlen volt felülmúlni. Kérdés, ez egyáltalán mennyire érdekelte a 34 éves barbadosi énekesnőt, aki a 2019-es félidei show felkérését visszautasította, 2018 óta pedig most először adott élő koncertet. A lebegő színpadok mindenesetre igazán jól néztek ki, rengeteg táncos volt, a végére pedig egész jól felpörgette a hangulatot Rihanna. Természetesen ő is elővette a régi, nagy zenéket, volt Umbrella, tűzijáték, meg egy kis kamu zenekarosdi. Nagy kár, hogy a FOX élője közben úgy szétcsúszott, mint az átlag magyar Super Bowl néző hajnal háromnegyed háromra.

MTIEPAJOHN G MABANGLO

A Kansas kezdte a második félidőt, Mahomes ugyan korábban megsérült, de valahogy csak összerakták a szünetben. A harmadik negyed gyorsan pörgött, a Philadelphia inkább kivárt, míg a Chiefs küzdött, ment előre, és meg is lett az eredménye, Pacheco TD-je visszahozta őket a meccsbe, jött az extra is 21-24. Alig egy perccel később jöhetett volna a fordítás is, de Bolton TD-jét nem adták meg érvénytelen elkapás miatt. Nyögvenyelősen ment a Philadelphiának, egyetlen mezőnygólra futotta, 21-27.

A legrosszabbkor blokkolt le a Philadelphia védelme, az eredmény után végig loholó Kansas a negyedik negyed elején szerezte meg először a vezetést Toney touchdownjával, majd az extrával már 28-27-re a Chiefs ment. Toney aztán akkorát futott, hogy gyakorlatilag megágyazott a következő TD-nek, Moore touchdownjával már 35-27-re vezetett a Chiefs.

Az utolsó tíz percre óriási bajba került a Philadelphia, alig 5 perc maradt hátra a döntőből, amikor Hurts ismét megvillant! Gyönyörű passz után birkózós TD, az Eagles ráadásul 19-re lapot húzott, bejött a kétpontos játék is. 35-35.

A véghajrára az idegek harca következett. Két perc sem volt már hátra, amikor Mahomes tört előre, a Chiefs viszont már nem a TD-re ment, inkább taktikusan pörgetté az órát, Butker mezőnygólja után, mindössze 8 másodperccel a vége előtt 38-35-re ismét vezettek, az Eagles-nek pedig erre már nem is volt válasza.

MTIEPACAROLINE BREHMAN

Két valóban jó és felkészült csapat találkozott a döntőben, ám csak egyikük vihette haza a trófeát. A Philadelphia megnyomta a második negyedet és a végét is, de a pillanatnyi megingások nem fértek bele. A Kansas a második félidőre egyenesen megtáltosodott, így ritkán látott fordítást követően négy év után ismét ők ünnepelhettek!

Hajdú Péter szerint Magyar Péter csak köszönettel tartozik Orbán Viktoréknak

Hajdú Péter hosszasan reagált Magyar Péternek egy bejegyzésben, és azt mondta, többek között Orbán Viktornak, Mészáros Lőrincnek és Rogán Antallnak is köszönettel tartozik.