Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
351,12 Ft
Euró
378,95 Ft
Font
442,13 Ft
Bitcoin
44,183 $

Drámai végjáték után a Los Angeles Rams nyerte az 56. Super Bowlt

A magyar idő szerint hétfő hajnali nagydöntőben a Los Angeles Rams és a Cincinnati Bengals csapott össze. Drámából nem volt hiány!

MTI/EPA/ETIENNE LAURENT
Sport

Bense Róbert

Szerkesztő
TÉMÁK

Visszatért Los Angelesbe a Super Bowl, oda, ahonnan 55 évvel ezelőtt elindult hódító útjára! A helyszín pedig már csak azért is érdekes, mert a Rams így hazai pályán, mintegy hetvenezer ember előtt játszhatott.

Mindkét csapatnak óriási nap volt a mai, hiszen a Bengals 1988 óta nem szerepelt Super Bowlban, a Rams pedig 22 éve nem nyerte meg azt. Valószínűleg szeptemberben kevesen fogadtak volna arra, hogy közülük kerül majd ki a győztes, lévén az alapszakaszban még csak a kiemeltek között sem voltak, és egyébként is egészen szürreális körülmények között verekedték el magukat idáig. Minden idők leghosszabb NFL szezonjának 285. meccsén viszont mégis a Los Angeles Rams és a Cincinnati Bengals lehetett a két főszereplő!

MTIEPAETIENNE LAURENT

Óvatos tapogatózással és jó Bengals védekezéssel indult az első negyed, majd némi adok-kapok következett, egészen a Rams második támadásáig, amikor egy 17 yardos passzt követően Odell Beckham JR. szerezte meg az első TD-t, az extra pont is összejött, 7-0 a hazaiaknak. Egészen a 14. percig kellett várni a Bengals első villanására, Chase gyönyörű elkapása után azonban nem sikerült a TD, „csak” egy mezőnygól, 7-3.

A második 15 perc már aktívabban indult, de megint a Rams volt az élesebb, Kupp tükörsima touchdownjával 13-3 lett, az extrát viszont elszórakozták. Büntetett is a Cincinnati, Burrow helyett a Bengals futója, Mixon passzolt, Higgins TD+az extra, 13-10. Ráadásul a Rams elveszítette legnagyobb ászát, Beckham a térdéhez kapott, azonnali ápolásra szorult. Ez látszólag komoly zavart okozott a hazaiaknál, a negyed utolsó támadását pedig egy sikertelen touchdown-kísérlet után a Bengals vezethette volna, de lassan haladtak, Burrow pedig hibázott, érdemi válasz viszont már a Ramstől sem jött.

A félidei showban R&B-hiphop múltidézés Mary J. Blige, Dr. Dre, Snoop Dogg, (a fejjel lefelé lógó, azóta már mémmé váló) 50 Cent, és Eminem hathatós közreműködésével. Egyszerűen zseniális volt a zene, a díszlet, meg úgy az egésznek a hangulata! Itt nézhetitek vissza.

A második játékrészt a Bengals kezdte, de még hogy! Alig 20 másodperc telt el, Higgins 75 yardos elkapása után egyből TD, a félidei shown kinn bulizó (!) McPherson pedig a +1-et is behúzta, fordított a Cincinnati, 13-17. A Rams összeomlása egy eladásban csúcsosodott ki, a válaszból TD nem született, field goal viszont igen, 13-20. Mezőnygól itt, mezőnygól ott, életjelet mutatott a Rams, 16-20.

Az utolsó negyed elején kemény birkózás ment a pályán, a Cincinnati is elveszítette az irányítóját, Burrow bicegve sétált le, ő viszont – Beckhammel ellentétben – visszatért. Hosszú ideig egyik csapat sem tudott érvényesülni, a Rams pedig egyre nagyobb nyomás alá került. Azonban az utolsó lehetőséget megragadva végül ellentmondást nem tűrően haladtak a TD felé, amit repkedő sárga zászlók és elképesztő izgalmak közepette Kupp jóvoltából meg is szereztek, mindössze másfél perccel a vége előtt, és ezúttal már az extrát sem hagyták veszni! Dráma, 23-20. A Bengalsnak egyetlen esélye maradt, de Burrow utolsó passza nem sikerült, a Rams védelme ezúttal tökéletesen vizsgázott, így az eredmény már nem változott.

Ezzel az LA Rams lett a második csapat a Super Bowlok történetében, amely hazai pályán nyerte meg a nagydöntőt, és amely 2000 után második alkalommal ért fel a csúcsra! A Bengalsnak 1982 és 89 után harmadjára sem sikerült, de a korábban lesajnált csapat ettől függetlenül is emlékezetes szezont tudhat maga mögött, ezek után aligha fogják lebecsülni őket.