Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
355,87 Ft
Euró
385,06 Ft
Font
448,11 Ft
Bitcoin
61,694 $

Török-szír földrengés: az USA további 85 millió dollár segélyt küld

Egyre nagyobb mértékű segélyek érkeznek Törökországba és Szíriába a halálos földrengést követően.

Fotó: Légi felvétel a pusztítás nyomairól a földrengés sújtotta délkelet-törökországi Kahramanmarasban 2023. február 9-én. Három nappal korábban több erős földrengés rázta meg Törökország délkeleti és Szíria északi részét, a legnagyobb rengés egyes mérések szerint a 7,8-as erősséget is elérte. A természeti katasztrófa halálos áldozatainak száma meghaladja a 20 ezret. MTI/EPA/Abir Szultan
Közel-Kelet

Takács Petra

Szerkesztő

Az Egyesült Államok további 85 millió dollár (mintegy 32 milliárd forint) humanitárius segélyt juttat el Törökországba és Szíriába a hét eleji földrengések károsultjainak megsegítésére nemzetközi fejlesztési ügynökségén keresztül – közölte csütörtökön az ügynökség.

Az USAID bejelentése szerint az új forrásból az ügynökség humanitárius partnereit támogatják, amelyek a sürgősségi segélynyújtást végzik emberek milliói számára a hétfő hajnali földrengésekkel sújtott Törökországban és Szíriában.

A támogatásból élelmiszert és a menekültek számára szállást biztosítanak, valamint téli ellátást nyújtanak, biztosítják az ivóvízellátást, és próbálják az alapvető higiéniai és egészségügyi szolgáltatást megoldani.

Az Egyesült Államok gyorsreagálású katasztrófaelhárító egysége (Disaster Assistance Response Team – DART) jelenleg 200 emberrel a törökországi Adiyaman, Adana és Ankara térségében dolgozik, köztük 160 kutató-mentő szakember 12 kutyával, valamint további szakemberek is segítenek a károk felmérésében és mentesítésében.

A hétfőn bekövetkezett 7,8-as erősségű földrengésnek a legfrissebb adatok szerint több mint 20 ezer halálos áldozata és 75 ezer sérültje volt Törökország délkeleti és Szíria északi részében.

(MTI)

Hosszabb távon komoly negatív következményei lehetnek annak, ha sokat ül a gyerek

A gyerekkori sok ülés a szív megnagyobbodásához vezet, ami növeli a szív-és érrendszeri betegségek és az ezzel kapcsolatos halálozás kockázatát.

Elgázolt egy embert a vonat Zalaszentiván és Zalaegerszeg között

Újabb vonatgázolás történt a magyar vasútvonalon, ezúttal Zalaszentiván és Zalaegerszeg között, ahol helyszínelés zajlik.

Dobrev Klára feltette a kérdést: Magyar Péter fél tőle?

Dobrev Klára nem tartja kizártnak, hogy Magyar Péter fél tőle, és nem úgy tűnik, hogy a két párt között lesz valaha együttműködés, hiába ellenzékiek.