Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
364,87 Ft
Euró
390,94 Ft
Font
458,23 Ft
Bitcoin
63,799 $

Anyát és hatéves gyermekét mentették ki a romok alól Törökországban (videó)

Az anyát és hatéves kislányát három nappal a földrengés után emelték ki élve a romok alól Törökországban.

Fotó: MTI/EPA/Erdem Sahin
Közel-Kelet

Borbély Fanni

Szerkesztő

A CNN jelentése szerint élve mentettek ki egy anyát és hatéves kislányát egy összedőlt házból a törökországi Kahramanmaras városában csütörtökön, 68 órával a Törökországot és Szíriát sújtó 7,8-es erősségű földrengés után.

A brit SARAID segélyszervezettel együttműködő @fire német segélyszervezet egy közleményben osztotta meg, hogy az anyát és gyermekét helyi idő szerint szerda reggel 5 óra környékén találták meg az összeomlott épület romjai között. Soron kívül Ezek az újítások jöhetnek az iOS 18-cal

A közleményben tudatták, a katasztrófaelhárítók közel 20 órán át dolgoztak a romok között, nehézgépekkel és kézi erővel. A feladatuk az volt, hogy kialakítsanak egy alagutat a törmeléken keresztül, hogy kimenthessék az anyát és gyermekét.

A @fire hangsúlyozta, ez egy „versenyfutás volt az idővel”, kiemelve, hogy a két kimentett személyt a fagyhalál veszélye fenyegette, miután a hőmérséklet a városban fagypont alá zuhant.

A segélyszervezet közlése szerint az anyát és gyermekét végül csütörtökön, helyi idő szerint nem sokkal éjfél után sikerült kiemelni a romok közül. A mentésről egy megható felvétel is készült, minden helyszínen lévő pedig üdvrivalgással üdvözölte a mentést: