Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
361,83 Ft
Euró
389,66 Ft
Font
455,20 Ft
Bitcoin
65,225 $

Magyarország maximálisan felkészült lenne egy földrengésre

Ugyanakkor egészen minimális az esélye annak, hogy erős földrengés rázza meg Magyarországot, köszönhetően a Kárpát-medencének.

Fotó: Mentőalakulatok tagjai romok között rekedt emberek után kutatnak a földrengés sújtotta dél-törökországi Hatay tartomány székhelyén, Antakyában 2023. február 8-án. A Törökországot és Szíriát február 6-án megrázó, 7,8-as erősségű földrengés és az utórengések halálos áldozatainak száma 15 ezer fölé emelkedett. A helyi hatóságok Törökországban már közel 63 ezer, Szíriában pedig 5 ezernél is több sérültről számoltak be. MTI/AP/Halil Hamra
Baleset

Takács Petra

Szerkesztő

Törökországban és Szíriában az évek alatt több földrengést is regisztráltak, legutóbb pedig olyan erővel csapott le a természet, ami ezrek életébe került. Már több mint 16 ezer ember hunyt el, és várhatóan továbbra is drasztikusan fognak nőni a számok.

A magyar egységek is a helyszínen vannak, és már majdnem 30 embert mentettek meg rövid idő alatt. A csütörtöki Kormányinfó ideje alatt az Origo érdeklődött Gulyás Gergely minisztertől, Magyarország mennyire van felkészülve egy hasonló katasztrófára. Soron kívül Szentkirályinak elege van Karácsonyból: „Közpénzből készpénz lett”

Gulyás a válasza első felében tisztázta, Magyarország más földrajzi helyzetben van. Az egyik legbiztonságosabb ponton élünk, nemcsak Európában, hanem az egész Földet tekintve is.

Ugyanakkor a Katasztrófavédelem és az egészségügy is felkészült egy esetleges földrengésre, minden szükséges eszközzel rendelkeznek ehhez. Fontos kiemelni, minimális az esélye annak, hogy erősebb földrengés rázza meg az országot.

Megszólalt a martonvásári légibaleset egyik áldozatának édesanyja

Mint mondta, fiának nem temetése lesz, a tervek szerint búcsúztatón engedik el utolsó útjára.

Ronaldinho-gólpasszt adott az Arsenal játékosa Kerkezék ellen (videó)

Anno Ronaldinho adott hasonló passzokat, amikor a passz pillanatában szándékosan elfordította a fejét másik irányba, most ugyanezt tette az Arsenal játékosa az utolsó gólnál, majd Rice a hálóba tette a labdát.