Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
363,52 Ft
Euró
389,51 Ft
Font
455,43 Ft
Bitcoin
57,122 $

Drónfelvételen a törökországi mentési művelet a pusztító földrengés után (videó)

A Törökországot és Szíriát hétfő reggel ért 7,8-as erősségű földrengés halálos áldozatainak száma folyamatosan emelkedik, miközben a mentők és a civilek megállás nélkül a romok alatt rekedtek mentésén munkálkodnak.

Fotó: MTI/AP/Halil Hamra
Közel-Kelet

Borbély Fanni

Szerkesztő

Törökországot és Szíriát hétfő reggel egy 7,8-as erősségű földrengés rázta meg, majd nem sokkal utána egy 7,5-ös erősségű rengés is történt, azóta pedig a hivatalos adatok és az amerikai földtani intézet szerint legkevesebb 120 további utórengés történt.

Mindkét országban folyamatosan emelkedik a halálos áldozatok száma, miközben a mentők és a civilek közösen azon dolgoznak, hogy kimentsék az embereket, akik a romok alatt rekedtek. Soron kívül Ösztöndíjjal jutott be a Harvardra egy budapesti gimnázium tanulója

Törökországban legkevesebb 2000 épület semmisült meg, és a legfrissebb adatok szerint a halálos áldozatok száma az országban meghaladta az 1500 főt, miközben közel 10 ezer ember megsérült.

Az alábbi drónfelvételen is látszik, hogy mekkora pusztítást végzett a földrengés, s látni azt a több száz embert, akik azon munkálkodnak, hogy kimentsék a bajba jutottakat a törmelék alól:

Kikapott a PSG a Dortmundtól a Bajnokok Ligája elődöntőjének első mérkőzésén

A PSG egy nagyon erős Dortmund ellen játszott a Bajnokok Ligája elődöntőjének első mérkőzésén.

Adatvédelmi botrányba keveredhet az egyik legismertebb légitársaság

Vizsgálatot indított az ausztrál Qantas légitársaság egy lehetséges adatvédelmi probléma miatt, amely során nyilvánossá válhattak egyes utasok személyes adatai.