Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
364,05 Ft
Euró
390,26 Ft
Font
456,31 Ft
Bitcoin
57,808 $

Unortodox rendelés: megmarta egy kígyó, egy ételfutár mentette meg az életét

A meghökkentő eset Kínában történt, amikor is egy biciklis futár egy szokatlan rendeléssel találkozott: egy nőt megmart egy kígyó és azonnal ellenanyagra volt szüksége.

Fotó: Unsplash/Brett Jordan
Epic

Borbély Fanni

Szerkesztő

A South China Morning Post jelentése szerint egy dél-kínai biciklis futár talán élete legfurcsább rendelését teljesítette: a múlt héten egy ügyfél „sürgős szállítást” kért, miután megmarta egy kígyó, ám nem állt rendelkezésre ellenanyag.

A Kuanghszi-Csuang autonóm tartományban található Pejhajban élő nő egy platformon kígyómarás kezelésére használt gyógyszereket rendelt, a megjegyzésbe pedig azt írta, a dolog nagyon sürgős, ugyanis megmarta egy kígyó. Yang Zhuofan, a futár érthető módon kissé megijedt a rendelés szövegét olvasva, s amint átvette a rendelést, azonnal írt a nőnek, hogy természetesen teljesíti a kérést, amilyen gyorsan csak lehet. Soron kívül Ösztöndíjjal jutott be a Harvardra egy budapesti gimnázium tanulója

Yang egy belvárosi gyógyszertárban gyűjtötte össze a szükséges gyógyszereket, és egy közeli kisebb klinikára szállította azokat, ahol elfogyott a kígyómarás elleni szer. Ezt jelezte is egy üzenetben, ám amikor percek múlva nem kapott választ, aggódva újra írt a nőnek:

„Még mindig életben vagy? Még mindig életben vagy? Most haladok el az 1-es számú középiskola mellett. Tarts ki!”

Yang lélekszakadva sietett a klinikára, úgy, hogy 20 perc alatt tette meg azt az 5 kilométeres utat, mely normális esetben több mint 30 percet venne igénybe. A futár végül megérkezett a célállomásra és egy újabb üzenetben jelezte a nőnek, hogy megérkezett, majd megpillantotta az ügyfelet, aki szerencsére időben megkapta az ellenanyagot.

Yang becsületességének híre azóta körbejárta a közösségi média platformjait, ahol rendre dicsérték a mindössze 19 éves egyetemistát, aki mindent megtett azért, hogy megmentse egy idegen életét. A futár pedig úgy fogalmazott bravúros cselekedete után:

„Most már rájöttem, hogy a futármunka értelme nemcsak az, hogy árut küldjek az embereknek, hanem az is, hogy megmentsem az emberek életét.”

Kikapott a PSG a Dortmundtól a Bajnokok Ligája elődöntőjének első mérkőzésén

A PSG egy nagyon erős Dortmund ellen játszott a Bajnokok Ligája elődöntőjének első mérkőzésén.

Adatvédelmi botrányba keveredhet az egyik legismertebb légitársaság

Vizsgálatot indított az ausztrál Qantas légitársaság egy lehetséges adatvédelmi probléma miatt, amely során nyilvánossá válhattak egyes utasok személyes adatai.