Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
355,11 Ft
Euró
396,76 Ft
Font
475,11 Ft
Bitcoin
65,986 $

18 utórengést mértek a halálos törökországi földrengés után, rengeteg a halott

Rengetegen vesztették életüket a törökországi és szíriai földrengésben, miközben folyamatosan n nő az áldozatok száma.

...svg content...Fotó: EPA/REFIK TEKIN
Közel-Kelet
Author image

Hujber Dávid

Szerkesztő

Mint arról korábban beszámoltunk, halálos erejű földrengés rázta meg Törökországot és Szíriát. Épületek dőltek össze a rengések hatására, és azonnal tudni lehetett, hogy nagy a baj, sorra emelték ki az áldozatokat a romok alól.

A szíriai SANA állami hírügynökség arról számolt be, hogy legkevesebb 237 ember vesztette életét a hétfő hajnali erős földrengésben, mely Törökország déli részén csapott le a legnagyobb erővel. Emellett 639 sérültet regisztráltak, akiknek nem ismert az állapotuk, de várhatóan sokkal többen hunytak el, mint amit a jelenlegi adatok mutatnak. Soron kívül Kellemetlen szagú ivóvíz okoz gondokat a Balaton térségében

A SANA az adatokat az egészségügyi minisztérium egyik tisztviselőjére hivatkozva osztotta meg, amiről a CNN is beszámolt. Egyes jelentések már több mint 300 áldozatról szólnak, miközben a sérültek száma meghaladhatja a 2000-et.

Izrael is kész segíteni

Szíria minden egységét, alakulatát és intézményét mozgósítja, illetve azonnali nemzetközi segítséget kér a sürgős segítségnyújtás érdekében. Az USA az elsők között erősítette meg, hogy minden lehetséges módon segíteni fognak Törökországnak és Szíriának, hogy felkutassák a romok alatt rekedt embereket, és kimentsék őket onnan.

Az Egyesült Államok Geológiai Szolgálata (USGS) összesen 18 utórengést regisztrált a törökországi földrengést követően. Legalább 18 4-es erősség feletti utórengést mértek, amik közül a legerősebb mindössze 11 perccel az első rengés után érkezett 6,7-es erősséggel – tudhattuk meg a CNN-től.

Izrael szintén gyorssegélyt nyújt az érintetteknek, aminek kapcsán Yoav Galant izraeli védelmi miniszter kijelentette, a biztonsági erők készen állnak arra, hogy bármilyen segítséget felajánljanak, amire csak szükség van. Egy nagyon tapasztalt csapattal dolgoznak, akik hatalmas segítséget jelenthetnek, mivel számos hasonló helyzetben voltak küldetésben.

Hatalmas pusztítást és halottakat hagyott maga mögött a Helene hurrikán

Közel 50 halálos áldozatot követelt és hatalmas pusztítást okozott a Helene hurrikán az Egyesült Államok délkeleti részén.