Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
360,65 Ft
Euró
388,25 Ft
Font
452,69 Ft
Bitcoin
63,462 $

Extrém fagyokkal küzdenek az Egyesült Államokban és Kanadában is

Rekordalacsony hőmérsékletre számítanak, jóval az átlag alatt alakulnak a maximumok.

Fotó: Unsplash
Észak-Amerika

Takács Petra

Szerkesztő

Az amerikai Országos Meteorológiai Szolgálat figyelmeztette a lakosságot, hogy a sarkvidéki légtömeg várhatóan rekordalacsony hőmérsékletet eredményez majd.

Az ilyenkor szokásos átlagtól mintegy 7-17 fokkal alacsonyabb hőfok a Mississippi felső völgyétől New Englandig okoz extrém hideget, amely bár rövid ideig tart majd, annál veszélyesebb lesz – írja az Al Jazeera. Soron kívül Kunhalmi Ágnes szerint nem teljesen értelmezhető, amit Magyar Péter csinál

Percek alatt fagyási sérüléseket okozhat az extrém hideg

Az Egyesült Államok északkeleti részének legmagasabb hegycsúcsán, a Mount Washingtonon a legalacsonyabb hőmérséklet elérheti a -79 fokot, korábban ilyen hideget még sosem mértek az 1917 méter magas csúcson.

Bostonban vészhelyzetet rendeltek el az extrém hideg miatt, az iskolákat bezárták, a kanadai határ közelében pedig veszélyes hófúvásra hívták fel a figyelmet. Mindeközben Texasban továbbra is több százezren várják, hogy visszaállítsák az áramellátást, miután az előző napokban súlyos károkat okoztak a viharok.

Az alacsony hőmérséklet a Kanadából a magaslati áramlatok által hajtott hideg, száraz levegővel függ össze – mondta Bob Oravec, az Országos Meteorológiai Szolgálat vezető meteorológusa.

A torontói Pearson nemzetközi repülőtér arra kérte az utasokat, hogy legyenek türelmesek, mivel a hideg miatt késésekre kell számítaniuk. Montrealban pénteken és szombaton -38 és -48 Celsius-fok közötti minimumhőmérsékleteket várnak, az enyhülés azonban már vasárnap megérkezik.

Gulyás Gergely szerint Magyarország szívességet tesz az EU-nak az uniós elnökséggel

A Miniszterelnökséget vezető miniszter szerint Magyarország uniós elnöksége előnyös lehet az Európai Unió számára.

A Fidesz helyi kampányfőnöke vette észre a lángoló választási plakátokat

Ismeretlen tettesek rongálták meg és gyújtották fel a Fidesz választási plakátjait Ózdon, a helyi szervezet és a rendőrség nyomozást indított.

Újabb vizsgálatot indítottak a Boeing ellen

Az Egyesült Államok Polgári Légiközlekedési Hivatala (FAA) vizsgálatot indított a Boeingnál, hogy megállapítsa, helyesen hajtották-e végre a 787-es Dreamliner típusú repülőgépek szárny és törzs közötti csatlakozásainak kötelező ellenőrzéseit.