Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
361,59 Ft
Euró
389,35 Ft
Font
453,65 Ft
Bitcoin
63,169 $

Hivatalosan is vádat emelnek Alec Baldwin ellen

Kedden hivatalosan is benyújtják a vádiratot Alec Baldwin ellen gondatlanságból elkövetett emberölés ügyében, amiért egy kellékpisztollyal lelőtte Halyna Hutchins operatőrt.

New York, 2019. január 23. Alec Baldwin amerikai színész bírósági meghallgatására érkezik a New York-i Manhattanben 2019. február 23-án. Alec Baldwint egy 49 éves férfi vádolja azzal, hogy megütötte 2018. november 2-án, miután összevesztek azon, kié legyen az üres parkolóhely a színész New York-i otthona közelében. Baldwint vétkesnek találták és zaklatás miatt indulatkezelési terápiára való részvételre kötelezik. MTI/EPA/Justin Lane
Észak-Amerika

Kolláth Benjámin

Szerkesztő

Előzmény:

 

A színész, valamint a film kellékese, Hannah Gutierrez-Reed elleni vádakat már a hónap elején bejelentették, de hivatalosan még nem nyújtották be a vádiratot. A Santa Féi kerületi ügyész irodájának szóvivője szerint „teljesen arra összpontosítanak, hogy igazságot szolgáltassanak Halyna Hutchinsnak”, valamint hozzátette, hogy „a bizonyíték és a tények magukért beszélnek.”

Baldwin a Rust című film forgatásán sütött el egy kellékfegyvert, melybe éles lőszer volt töltve, ez ölte meg a 42 éves Hutchinst és sebesítette meg a rendezőt, Joel Souzát. A töltött fegyvert David Halls rendezőasszisztens adta Baldwinnak, ő elismerte a felelősségét az ügyben, írja a New York Post. Soron kívül Szentkirályi Alexandra a Szomszédok legendájával, Vágási Ferivel üzent Karácsonynak

„Ha ezen három ember – Alec Baldwin, Hannah Gutierrez-Reed vagy David Halls – akár egyike is rendesen végzi a munkáját, Halyna Hutchins ma is élne” – mondta Andrea Reeb különleges ügyész a hónap elején. A vádiratot kedden hozzák nyilvánosságra, Baldwin és Gutierrez-Reed akár öt évet is kaphatnak.

A színész ügyvédje, Luke Nikas elmondása szerint be tudják bizonyítani az ártatlanságát: „Baldwin úrnak semmi oka nem volt azt gondolni, hogy van egy éles lőszer a fegyverben, vagy akár a forgatási helyszínen.”

Baldwin ellen Hutchins családja polgári peres eljárást indított tavaly, őt téve felelőssé a helyzetért, mivel „az ő kezében volt a fegyver.” Végül októberben peren kívül megegyeztek, a kártérítés összegét nem hozták nyilvánosságra.

Gutierrez-Reed is ártatlannak vallja magát és tavaly januárban beperelte a kellékeket beszállító céget, amiért állítólag egy csomagban szállították le az éles és a vaktöltényeket.