Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
361,59 Ft
Euró
389,35 Ft
Font
453,65 Ft
Bitcoin
63,793 $

Szörnyű busztragédia történt Peruban, legalább 25-en meghaltak

Legkevesebb 25 ember életét vesztette abban a busztragédiában, ami Peruban történt, amikor egy busz lesodródott a hegyoldalon.

Fotó: Kőtörmelékkel akadályozzák a forgalmat a Dina Boluarte ügyvivő perui államfő eltávolítását követelő tiltakozók a dél-perui Puno városánál 2023. január 26-án. A kormány a tüntetők által emelt útakadályok felszámolására utasította a rendőrséget és a hadsereget. A hatóságok 88 útlezárást számoltak össze Peru 25 régiójából nyolcban. A tiltakozók lezárták az Andokat összekötő központi autópályát is, amely az élelmiszerek Limába történő behozatalának fő útvonala. Teherautók százai kényszerülnek vesztegelni itt. MTI/EPA/EFE
Dél-Amerika

Hujber Dávid

Szerkesztő

A rendőrség beszámolója szerint legkevesebb 25 ember életét már nem lehetett megmenteni, amikor a busz lesodródott, majd a mélybe zuhant. A jármű összesen 60 utast szállított a tragikus baleset idején Peru északnyugati részén.

A busz Limából indult, és az ecuadori határon fekvő Tumbesba tartott, majd ismeretlen okokból letért az útról Organos közelében. A rendőrség egyelőre annyit közölt, hogy ismeretlen számú sérült utast szállítottak kórházba El Altóban és Mancorában. Soron kívül Budán nyílik meg hamarosan az ország legnagyobb Aldi üzlete

Több utas kirepült a buszból a zuhanás és becsapódás hatására, míg mások a roncsban rekedtek. Peru útjain gyakoriak a közlekedési balesetek, de ez az incidens sokakat megrázhatott a rengeteg halott miatt.

A CBS News jelentése szerint 2016-ban több mint 2600 ember halt meg ilyen balesetekben Peruban, addig 2018-ban legkevesebb 30-an vesztették életüket, amikor egy busz szintén a mélybe zuhant az „Ördögkanyar” néven ismert szűk szakaszon.

Mindeközben Peruban folytatódnak a halálos zavargások és tüntetések, amivel Dina Boluarte elnök leváltását akarják elérni. Boluarte elődjét még decemberben váltották le, melynek hatására politikai káoszba fordult az ország, és azóta sincs rend az utcákon.

Egyre nagyobb méreteket ölt az éhezés Gáza északi részén

A Gázai övezet északi részén valóságos éhínség tapasztalható, figyelmeztet a Világélelmezési Program.

Videón Haaland mesternégyese a Manchester City meccséről

Haaland nagy napon van túl, ugyanis mesternégyest szerzett a Manchester City legutóbb mérkőzésén, amivel válaszoltak az Arsenal üzenetére.