Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
361,59 Ft
Euró
389,35 Ft
Font
453,65 Ft
Bitcoin
63,775 $

Amerikai katonák megölték az ISIS egyik magas rangú vezetőjét Szomáliában

A Biden-kormány két magas rangú tisztviselője számolt be arról, hogy az amerikai csapatok egy sikeres művelet keretében kiiktatták az ISIS egyik magas rangú vezetőjét, s a terrorcsoport további 10 tagját.

Fotó: Unsplash/ israel palacio
Afrika

Borbély Fanni

Szerkesztő
TÉMÁK

A CNN beszámolója szerint a Biden-kormány két magas rangú tisztviselője jelentette be csütörtökön, hogy az amerikai csapatok egy sikeres művelet keretében megölték az ISIS egyik magas rangú vezetőjét, valamint a terrorcsoport további 10 tagját.

Az egyik kormányzati tisztviselő megosztotta, információik szerint Bilal al-Sudani az észak-szomáliai hegyvidéki barlangkomplexumból támogatta az ISIS terjeszkedését és tevékenységét Afrikában és a kontinensen túl is. Soron kívül Budán nyílik meg hamarosan az ország legnagyobb Aldi üzlete

Nem sokkal később Lloyd Austin védelmi miniszter egy hivatalos közleményben erősítette meg, hogy az amerikai csapatok megölték al-Sudanit:

„Január 25-én az elnök parancsára az amerikai hadsereg támadó műveletet hajtott végre Észak-Szomáliában, melynek eredményeképpen számos ISIS-tag meghalt, köztük Bilal-al-Sudani, az ISIS egyik szomáliai vezetője és az ISIS globális hálózatának egyik kulcsfontosságú segítője. Al-Sudani volt felelős az ISIS növekvő afrikai jelenlétének elősegítéséért és a csoport világszerte, többek között Afganisztánban folytatott műveleteinek finanszírozásáért.”

A védelmi miniszter közleményében hangsúlyozta, a művelet közben egyetlen civil sem sérült meg, majd köszönetet mondott az amerikai csapatoknak, a hírszerző közösségnek és más partnereiknek a sikeres terrorellenes művelet végrehajtásához nyújtott támogatásukért. Közlése szerint az amerikai csapatok eredetileg arra készültek, hogy elfogják al-Sudanit, ám „az ellenséges erők válasza” miatt végül megölték a vezetőt.

Megtalálhatták az amerikai és ausztrál szörfösök holttesteit Mexikóban

Nagy valószínűség szerint a holttestek azok a személyek személyazonosságait rejtik, akik nemrég tűntek el.

Elgázolt egy embert a vonat Újszászon

Az elmúlt hetekben kiugróan sok vonatgázolás történt, és a legtöbb esetben elkerülhető lett volna a tragédia.

Egy eltűnt 66 éves nőt keres a rendőrség Budapesten

A 66 éves nő május 3-án tűnt el, és továbbra sem tudni, hol tartózkodik jelenleg, ami miatt a rendőrség a lakosság segítségét kéri.