Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
361,80 Ft
Euró
389,47 Ft
Font
453,93 Ft
Bitcoin
63,982 $

Két év börtönt kapott az a férfi, aki az interneten dicsőítette az Iszlám Államot

Állítása szerint azért látogatta a terrorszervezethez köthető oldalakat, és töltött le az Iszlám Államot dicsőítő videókat, mert nagyon kíváncsi volt.

Fotó: A Budapest Környéki Törvényszék újonnan átadott ügyfélcentrumának helyet adó M3 Business Center irodaház a főváros XIV. kerületében, a Hungária körúton 2014. október 28-án. MTI/Beliczay László
Bűnügy

Koós Alexandra

Szerkesztő

A Budapest Környéki Törvényszék háborús uszításért ítélte két év börtönre T. Dominikot, mert 2018 és 2019 között olyan, az Iszlám Államhoz és az Al-Kaidához köthető propaganda-anyagokat tett közzé, melyek harcra buzdítanak.

Az rtl.hu szerint az anyagok feltöltését a német hatóságok vették észre, majd értesítették a magyar rendőrséget, akik beazonosították T. Dominikot, s a férfit végül a TEK fogta el Tahitótfaluban, 2021 októberében. Soron kívül Orbán Viktor: „Váratlanul betoppanok” (videó)

T. Dominik nem vallotta magát bűnösnek, emellett állította, hogy nem állt szándékában bárkit is terrorcselekményre buzdítani. Majd azt is elmondta, hogy azért látogatta a terrorszervezethez köthető oldalakat, és töltött le az Iszlám Államot dicsőítő videókat, mert nagyon kíváncsi volt.

Az ügy másodfokon folytatódik

Mindemellett beismerte, hogy azért töltött le kivégzésekről szóló tartalmakat, mert érdekelte a téma, mint ahogyan a horror is, legutolsó vallomásában pedig hangsúlyozta, hogy semmi köze az Iszlám Államhoz, s ő maga nyugatias életet él.

A férfi börtönbüntetésébe az előzetesben töltött időt is beszámították, emellett kiderült, hogy kétharmaddal szabadulhat, és mivel pont ennyi időt töltött ott, ha a jogerős ítélet nem lesz súlyosabb, nem kell a börtönbe visszamennie.

A 444.hu beszámolója alapján az ügyész és az ügyvéd is fellebbezett az ítélet ellen, s az ügy másodfokon folytatódik, T. Dominik pedig a továbbiakban szabadlábon védekezik.

Nem is gondolnánk, fejbőrünk mennyi mindent elárul az egészségünkről

Fejbőrünk állapota akár komoly problémákat is jelezhet, de ha odafigyelünk ezekre, időben tenni tudunk azért, hogy mielőbb javulást érjünk el.

Nem bírt a Juventus az AS Romával

Az AS Roma és a Juventus vasárnap este feszült egymásnak a Seria A 35. fordulójában, és ugyan a vendégek nem bírtak a hazai csapattal, a rómaiak húzták a rövidebbet.

Ezekkel a gólokkal lett bajnok a Real Madrid (videó)

A Real Madrid meccse nem volt a legsimább a Cadiz ellen, mégis 3-0-ra nyertek, majd a Barcelona vereségével bajnoki címet ünnepelhettek.