Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
365,77 Ft
Euró
391,99 Ft
Font
458,28 Ft
Bitcoin
62,381 $

Februárban kezdődnek a bértárgyalások az Audi Hungariánál

Az AHFSZ járműgyári elnökhelyettese szerint fontos számukra, hogy egy olyan megállapodást kössenek, amelynek során minden tényezőt szem előtt tartanak.

Fotó: Az Audi Hungaria Zrt. bővített szerszámgyára az átadó napján Győrben 2022. szeptember 27-én. MTI/Krizsán Csaba
Belföld

Koós Alexandra

Szerkesztő
TÉMÁK

Az Infostart szerint az Audi Hungaria munkaadói oldala és a munkavállalói oldal képviseletében az Audi Hungária Független Szakszervezet képviselői megállapodásra jutottak abban, hogy a bértárgyalások 2023. február 2-án kezdődnek, s az aktuális bérmegállapodás idén március 31-ig hatályos.

„A bértárgyalásokat az Audi Hungaria jövőjéért vállalt közös felelősségünk jegyében indítjuk. Feladatunk, hogy vállalatunk jövőképességét erősítő és egyben munkatársaink béreinek versenyképességét biztosító megállapodást érjünk el” Soron kívül Ezentúl az önkéntesek is csak erkölcsi bizonyítvánnyal dolgozhatnak a gyerektáborokban

– mondta Németh Kinga, az Audi Hungaria személyügyért és szervezetért felelős igazgatósági tagja.

„A legfontosabb számunkra ebben a rendkívül nehéz és kiszámíthatatlan gazdasági helyzetben, hogy egy olyan megállapodást kössünk, amiben a munkatársaink bérét reál értéken tudjuk tartani, természetesen a telephelyünk jövőképességének figyelembevételével”

– tette hozzá Horváth Zoltán, az Audi Hungária Független Szakszervezet (AHFSZ) járműgyári elnökhelyettese, a munkavállalói oldal tárgyalódelegációjának vezetője.

A Portfolio szerint az AHFSZ a múlt héten jelentette be, hogy a munkáltatóval sikeresen megállapodtak egy kiegészítő, inflációkövető alapbéremelésről, s a bérkorrekció mértékének megállapításához a KSH 2022-re vonatkozó éves átlagos inflációját vették alapul.

Tavaly az egész évre vonatkozóan az átlagos infláció 14,5%-os volt, ennek megfelelően az Audi Hungária a szakszervezettel egyetértésben a tavalyi 3+9%-os béremelés után, 2023. január 1-től 2,5%-os alapbéremelést hajtott végre.

Egy év alatt megduplázódott a kanyarós megbetegedések száma

Kutatók mutattak rá egy riasztó tendenciára: globálisan megfigyelhető volt, hogy egy év leforgása alatt szinte megduplázódott a kanyarós megbetegedések száma.

Lisztes Krisztián szerint a Ferencváros a legjobb csapat az NB1-ben

Lisztes Krisztián fia góllal és gólpasszal tért vissza a sérülését és a nehezebb időszakát követően, de még mindig nagyon fiatal, sokat fejlődhet a jövőben.

Ezentúl az önkéntesek is csak erkölcsi bizonyítvánnyal dolgozhatnak a gyerektáborokban

Csak erkölcsi bizonyítvánnyal lehet ezentúl gyermektáborokban dolgozni a Fidesz törvényjavaslata szerint. Ez pedig a középiskolás önkéntesekre, civilekre nézve is kötelező lesz.