Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
365,95 Ft
Euró
390,85 Ft
Font
457,72 Ft
Bitcoin
60,459 $

Megszaporodtak a bolti lopások, lépésre szánta el magát a brit Tesco

A cég az elmúlt évben több mindennapi élelmiszerre biztonsági címkét tett, korábban pedig egyes kolbászokat és baconszalonnákat is elzártak, hogy lassítsák a készletek fogyását.

Fotó: Unsplash
Európa

Koós Alexandra

Szerkesztő

Az kicsit sem szokatlan jelenség, hogy egyes boltok biztonsági címkéket helyeznek a drágább árucikkekre, ezzel kivédve a bolti lopásokat, ám néhány brit vásárló most arra lett figyelmes, hogy a Tesco Express áruházakban már a csirkecsomagokra is ilyen chipek kerültek.

A The Metro szerint a cég az elmúlt évben több mindennapi élelmiszerre biztonsági címkét tett, korábban pedig egyes kolbászokat és baconszalonnákat is elzártak, hogy lassítsák a készletek fogyását, így a vevőknek külön kérniük kellett ezen termékeket az eladóktól. Soron kívül Szentkirályi Alexandra megegyezett Lázár Jánossal a BKK-s dolgozói jegyekről

Most pedig a baromfitermék-csomagok kerültek sorra, amelyek alig 6 fontba (2700 forint) kerülnek, s a vásárlók elsőként a Tesco West Ruislip egységében szúrták ki a változást, ahol a zacskós sült csirkéket is ellátták lopásgátlóval.

A Grocery Gazette hozzátette, hogy már az Aldiban is csak kérésre lehet kapni a steakeket, a Nemzeti Statisztikai Hivatal pedig közölte, hogy a 2021-2022-es évben közel 275 ezer bolti lopást regisztráltak az Egyesült Királyságban.

A The Telegraph beszámolójából kiderül, miszerint a probléma még tovább fokozódott 2022 utolsó három hónapjában, így talán nem is olyan meglepő, hogy több cég is hasonló döntésre szánta el magát a védelem kapcsán.