Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
366,53 Ft
Euró
392,15 Ft
Font
457,95 Ft
Bitcoin
63,804 $

Bombariadó volt egy Lengyelországból Görögországba tartó Ryanair-járaton

A védelmi minisztérium egyik forrása számolt be arról, hogy bombariadó volt egy Lengyelországból Görögországba tartó Ryanair-járaton.

Fotó: Unsplash/ Kevin Hackert
Európa

Borbély Fanni

Szerkesztő

Az AFP egy védelmi minisztériumi forrás közlése nyomán számolt be arról, hogy bombariadó volt egy Lengyelországból Görögországba tartó Ryanair-járaton.

Úgy tudni, hogy vasárnap görög harci repülőgépeket vezényeltek a Ryanair Lengyelországból Görögországba tartó járatának kísérésére, melynek fedélzetén több mint 190 ember tartózkodott. Soron kívül Elő a szelvényeket, kihúzták a Hatoslottó e heti nyerőszámait

Az ANA állami hírügynökség eközben arról számolt be, hogy a repülőgép nem sokkal délután 4 óra előtt landolt az athéni nemzetközi repülőtéren, s jelenleg is egy tűzszerészekből álló csoport vizsgálja és ellenőrzi a gépet.

A Greek Riporter beszámolója szerint a bombariadó miatt az F-16-os vadászgépeket mozgósították, hogy kísérjék a reptérre a Ryanair légitársaság Boeing 738-as repülőgépét. A portál értesülései szerint a repülőtérre különleges erőket is vezényeltek biztonsági okokból.

Értesüléseik szerint a Ryanair SR6385 jelzésű járatát az észak-macedóniai repülési információs szerv riasztotta a bombariadó miatt. A járat a lengyelországi Katowicéből indult, végállomása pedig Athén volt.

A magyar vadászgépeket gyorsan mozgósították a gép elfogására és megfigyelésére, amikor pedig a gép elérte az észak-macedón légteret, két görög F-16-ost küldtek az Aghialosban állomásozó 330-as századból, hogy átvegyék az irányítást.

Uniós állampolgárok is indulhatnak az önkormányzati választáson

Nem csak magyar állampolgárok indulhatnak jelöltként a helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek választásán.