Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
361,80 Ft
Euró
389,47 Ft
Font
453,93 Ft
Bitcoin
63,982 $

„Remekül halad” Kína az idős lakosság oltásával a WHO szerint

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) szerint Kína jól halad az idős korú lakosság beoltásával, a korlátozások feloldását követően.

Sanghaj, 2023. január 15. Infúziót kapnak betegek egy sanghaji kórház folyosóján 2023. január 15-én. A kínai hatóságok által az elõzõ nap közölt adatok szerint 2022. december 8. és 2023. január 12. között csaknem 60 ezer ember halt meg az új koronavírus járványa miatt Kínában. MTI/EPA/Alex Plavevski
Ázsia

Kolláth Benjámin

Szerkesztő

Előzmény:

 

A WHO immunizációért felelős igazgatója pénteken dicsérte Kínát, amiért mióta feloldották a koronavírus elleni korlátozásokat decemberben, gyorsan haladnak az idősek oltásával, írja a Reuters.

Kína 1,4 milliárd lakosát a járvány 2019 végi megjelenése óta nagyrészt sikerült megóvni a vírustól, azonban mióta a korlátozásokat enyhítették, súlyosan megugrottak a fertőzésszámok, bár tisztségviselők szerint már túl vannak a csúcson. Soron kívül Egészségesebb lesz a kenyér, ha lefagyasztjuk fogyasztás előtt?

Kate O’Brien Genfben beszélt az ország oltási kampányáról: „Kína remekül halad az idősebb felnőttek első és emlékeztető oldásának beadásával.” Hozzátette azonban, hogy sok idős kínai számára nehezen érthető a változás a szabályzatban, mivel eddig nem voltak arra bíztatva, hogy beoltassák magukat.

O’Brien azt is elmondta, hogy az ENSZ egészségügyi ügynöksége 2023-ban fel szeretne zárkózni az egyéb betegségek, például a malária elleni rutinszerű oltásokkal, amit a koronavírus miatt több mint 50 millió gyermek nem kapott meg.

Nem is gondolnánk, fejbőrünk mennyi mindent elárul az egészségünkről

Fejbőrünk állapota akár komoly problémákat is jelezhet, de ha odafigyelünk ezekre, időben tenni tudunk azért, hogy mielőbb javulást érjünk el.

Újra a teljes vonalon közlekedik az M2-es metró egy utas rosszulléte után

Egy utas rosszulléte miatt egy ideig pótlóbusz közlekedett az M2-es metró érintett szakaszán Budapesten.