Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
363,65 Ft
Euró
399,27 Ft
Font
476,57 Ft
Bitcoin
62,877 $

Három új koronavírus-törzset fedeztek fel Dél-Koreában

A távol-keleti ország egészségügyi hatóságai hétfőn bejelentették, hogy három mutálódott genomszekvenciát azonosítottak a COVID-19 fertőzést okozó Sars-CoV-2 vírusoknál.

Külföld
Author image

Kulcsár Péter

Szerkesztő

A távol-keleti ország egészségügyi hatóságai hétfőn bejelentették, hogy három mutálódott genomszekvenciát azonosítottak a COVID-19 fertőzést okozó Sars-CoV-2 vírusoknál.

A Koreai Járványmegelőzési Központ (KCDC) jelentése szerint a koronavírus génmutációi a Pakisztánból és Üzbegisztánból behurcolt esetekkel hozhatóak összefüggésbe. Soron kívül DK-s politikus zavarta meg Orbán Viktor strasbourgi beszédét egy bekiabálással, biztonsági őrök teperték a földre (videó)

„Három embert karanténba küldtünk, mielőtt beléptek volna az ország területére, így senki sem került közvetlen kontaktusba velük Dél-Koreából.”

mondta Dzsong Jun-Kjong, a KCDC igazgatója.

A törzsekre azután lettek figyelmesek, hogy 776 dél-koreai páciens eredményét analizálták, amelyek közül 179 importált esetnek bizonyult.

A mutációk teljesen eltérnek attól a nagyjából 80 ezer virális genomszekvenciától, amiket a WHO által vezetett GISAID globális tudományos iniciatíva gyűjtött be eddig az influenzáról és a koronavírusról.

A KCDC információi alapján hétfőn 28 új fertőzöttet regisztráltak Dél-Koreában, ahol ezzel már 14 626-ra nőtt a betegek száma a pandémia kitörése óta.

„Az újabb fertőzési gócpontok azért jöhettek létre, mert a páciensek nem viseltek védőmaszkot, valamint nem tartották be a megfelelő távolságot egymás között étkezéskor.”

tette hozzá Dzsong.

A hatóságok egyöntetű véleménye szerint a járvány intenzitásának megemelkedéséhez az istentiszteletek szintén hozzájárulhattak, amelyeken sokszor óriási tömegek alakulnak ki a templomokban.

„Aggódunk a számok miatt, mivel a helyi templomokban, bevásárlóközpontokban, de még a bölcsődék környékén is megnőtt a vírus terjedésének potenciálja.”

mondta Jun Tehó, dél-koreai egészségügyi szakértő.

Ne hagyd ki:

https://liner.hu/veszjoslo-tunetek-alakultak-ki-a-koronavirus-fertozesbol-felgyogyult-pacienseknel/

Orbán Viktor Strasbourgban: aki bejutott az unió területére, az soha nem fog kimenni onnan

A migráció okozta problémákra is felhívta a figyelmet a miniszterelnök a Strasbourgban tartott nemzetközi sajtótájékoztatóján.