Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
361,21 Ft
Euró
388,86 Ft
Font
452,98 Ft
Bitcoin
64,339 $

A Dél-Dunántúlon és a Dél-Alföldön is áradásokat okozhat a rengeteg csapadék

Áradásokat okozhat a nagy mennyiségű csapadék, figyelmeztetett az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Szolnok, 2021. február 21. Árhullám a százlábú híd néven ismert szolnoki ártéri Tisza-hídnál 2021. február 21-én. Árad a Tisza Szolnoknál. Az elõrejelzések szerint a folyó tetõzése február 21-22-ére várható. MTI/Mészáros János
Belföld

Bense Róbert

Szerkesztő

A héten mediterrán ciklonok alakították, és alakítják továbbra is hazánk időjárását, amely változékony időt és bőséges csapadékot hozott magával – habár utóbbi mindig jól jön, főleg a tavalyi, csapadékszegényebb telet nézve, sajnos áradásokat is okozhat.

Mint arról az Országos Meteorológiai Szolgálat beszámolt, csapadékra a következő napokban is számítani kell, ami főképp a Dél-Dunántúlon és a Dél-Alföldön okozhat árhullámokat. Soron kívül Kiszabadították az Adácsnál kisiklott tehervonat mozdonyvezetőjét

„A következő 5 napban az ország északkeleti, keleti harmadán várható a legtöbb eső, a 20 mm-t igen nagy eséllyel haladja meg a lehulló csapadék mennyisége” – írja közösségi oldalán a szolgálat.

„Emiatt hazánk északkeleti folyói megáradhatnak, az Országos Vízügyi Főigazgatóság tájékoztatása szerint a következő hat napban a Sajón, a Tarnán és a Zagyván az 1. fokú árvédelmi készültségi szintet meghaladó, a Bodrogon a 2. fokú árvédelmi készültségi szint közelébe emelkedő vízállások várhatók.”

Eddig még nem látott iPhone-t dobhat piacra az Apple

Egy friss elemzői jelentés szerint az Apple egy karcsúbb, kisebb kijelzővel rendelkező iPhone modellt dobhat piacra 2025-ben.