Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
363,23 Ft
Euró
389,34 Ft
Font
455,42 Ft
Bitcoin
57,398 $

Parfümök és designer ruhák között bujkált a hírhedt szicíliai maffiafőnök

Az olasz hatóságok házkutatást tartottak a hétfőn letartóztatott Matteo Messina Denarónál, ahol parfümökre és értékes ruhadarabokra bukkantak.

Fotó: Arma dei Carabinieri
Európa

Szabó Kata

Szerkesztő

30 évnyi szökésben eltöltött idő után hétfőn egy palermói magánkórházban sikerült elfogniuk a hatóságoknak a szicíliai Cosa Nostra maffia hírhedt vezetőjét, akit még aznap a közép-olaszországi L’Aquila városába szállítottak.

Az olasz rendőrség a nyomozás során eljutott Denaro Campobello di Mazara településen lévő otthonába is, ahol a szerény környék ellenére márkás parfümöket és ruhadarabokat is találtak, ami nem meglepő, hiszen közismert volt Denaro luxustermékek iránti vonzódása – a rendőrség szerint a letartóztatásakor is egy 35 ezer euró értékű órát viselt, írja a Reuters. Soron kívül Ösztöndíjjal jutott be a Harvardra egy budapesti gimnázium tanulója

A nyomozók véleménye szerint a maffiafőnök vélhetően más ingatlanokban is megfordult a bujkálással töltött évek során, így ezek felkutatása kapcsán is tovább folytatják a nyomozást.

Jelentések szerint Denaro rákbetegsége miatt járt kezelésekre a palermói magánklinikára, ám az ügyészek szerint nincs egészségügyi akadálya annak, hogy börtönbüntetését megkezdje, ott ugyanis biztosítják majd számára a szükséges kezeléseket.

Letöltenie pedig lesz mit, ugyanis távollétében több pert is lefolytattak, Giovanni Falcone és Paolo Borsellino maffiaellenes ügyészek meggyilkolásában betöltött szerepéért pedig életfogytiglani börtönbüntetésre ítélték.

Kikapott a PSG a Dortmundtól a Bajnokok Ligája elődöntőjének első mérkőzésén

A PSG egy nagyon erős Dortmund ellen játszott a Bajnokok Ligája elődöntőjének első mérkőzésén.

Adatvédelmi botrányba keveredhet az egyik legismertebb légitársaság

Vizsgálatot indított az ausztrál Qantas légitársaság egy lehetséges adatvédelmi probléma miatt, amely során nyilvánossá válhattak egyes utasok személyes adatai.