Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
360,64 Ft
Euró
388,68 Ft
Font
452,59 Ft
Bitcoin
63,842 $

A kormány megkönnyítette a polgári engedetlenségben részt vevő tanárok kirúgását

Egy friss kormányrendelet teszi lehetővé ezentúl – a háborús veszélyhelyzetre hivatkozva –, hogy a munkáltatónak nem 15 napja lesz kirúgni a pedagógust, hanem akár a tanév végéig is kivárhat.

Fotó: MTI/Balogh Zoltán
Belpolitika

Borbély Fanni

Szerkesztő

A Napi.hu a Telex nyomán számolt be arról, hogy csütörtök este megjelent egy friss kormányrendelet, mely megkönnyíti, hogy a polgári engedetlenségben részt vevő tanárokat azonnali hatályú felmondással, vagy rendkívüli felmentéssel kirúgják.

A rendelet értelmében tehát a munkáltatónak nem 15 napja lesz a kirúgásra, hanem jóval több. Soron kívül Szinte az összes szlovákiai iskolában bombariadót jelentettek, a hatóságok evakuálták az intézményeket

A kormányrendelet szerint a tudomásszerzéstől az adott tanév augusztus 1. napjáig bármikor megteheti, de legfeljebb egy éven belül. Ez is egy rapid rendelet, vagyis már pénteken életbe lép, ráadásul akár visszamenőleg is alkalmazható, amennyiben a rendelet hatályba lépését megelőző 15 napban olyat tett a pedagógus, ami a munkáltató szerint indokolja a kirúgást.

Mindezt azzal indokolták, hogy szerintük „egyes köznevelési intézményekben jelenséggé vált a politikai célú és nem törvényesen szervezett munkabeszüntetés, amely a gyermekek tanuláshoz való jogát sérti”.

Magyar Péter meglepő bejelentést tett, mégsem lesz ott pártja a megyei pártlistákon

A Tisza Párt alelnöke Facebook-bejegyzésben közölte, hogy a tervekkel ellentétben a párt mégsem lesz ott a megyei pártlistákon.