Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
365,80 Ft
Euró
390,95 Ft
Font
457,88 Ft
Bitcoin
60,896 $

Orbán szerint Brüsszel nagyon frusztrált, amiért nem tudnak mire menni a kormánnyal

A Kossuth Rádióban adott interjújában többek között arról is beszélt Orbán Viktor miniszterelnök, hogy mit gondol Brüsszel irányvonaláról.

Fotó: A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor kormányfő interjút ad a Jó reggelt, Magyarország! című műsorban a Kossuth Rádió stúdiójában 2023. január 13-án. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán
Belföld

Takács Petra

Szerkesztő

Orbán Viktor az interjúja második felében elmondta, Brüsszelnek van egy elképzelése a jövőről, ami más, mint amit a magyarok gondolnak. „Ők azt gondolják, hogy Európát meg kell változtatni, sokszínűvé kell tenni, és először is be kell engedni a migránsokat, mert az jó. És be is engedik, milliószám.”

„És, aki meg ezt nem teszi, mint a magyarok, mert szerintünk ez nem jó, hanem rossz, és mi egyáltalán nem akarunk együtt élni a migránsokkal, magunkkal szeretnénk együtt élni. Mi védekezünk ez ellen. Ezt ők helytelennek látják.” Soron kívül Szentkirályi Alexandra megegyezett Lázár Jánossal a BKK-s dolgozói jegyekről

Orbán azt mondja, Brüsszel márpedig erre akarja erőltetni Magyarországot, de eddig nem jártak sikerrel. A gyereknevelés szintén téma volt, amiben a magyar kormány és Brüsszel nem ért egyet, mindez már évek óta vitát képez.

Brüsszel célja Orbán szerint

„Nekünk föláll a szőr a hátunkon ettől, hogy a mi gyerekeinkhez ilyen emberek fognak beszélni az iskolában, ráadásul mindenfajta marhaságokat szerintünk az életről. Majd mi elmondjuk, milyen útravalóval érdemes egy fiatalembernek elindulni az életben.” – hangsúlyozta Orbán az egyes közösségek által tartandó órákról.

Orbán úgy látja, Brüsszel emellett arra törekszik, hogy Európában ne tagállamok legyenek, hanem provinciák, helytartóságok. Hozzátette, a magyar nemzet magyar akar lenni, ragaszkodik a nemzeti függetlenséghez, ami „olyan mint a levegővétel, ragaszkodunk hozzá.”

„Ezért vásárolták meg a magyar baloldalt.” – mondta Orbán Viktor arról, hogy Brüsszel kormányváltást akart. „Ezért jött létre a dollárbaloldal. Megvásárolták a baloldalt, adtak nekik pénzt, buktassátok meg a kormányt, nyerjétek meg a választást, mi ebben segítünk nektek, utána pedig hajtsátok végre, amit mi kérünk tőletek Brüsszelből. Ez volt a játék neve, csak a magyar nép másképpen döntött. Ők azt gondolták, hogy Magyarországot pénzügyileg sarokba lehet szorítani.”

Példának felhozta, hogy egyes szakértők szerint az EU-s pénzek nélkül összeomlik a gazdaság, tömeges munkanélküliség lesz, eljön a világvége. Ehhez képest történelmi csúcson vannak a tartalékok, részben a rezsicsökkentés miatt, mivel azokat be kell gyűjteni, másrészt az ország felkészült a veszélyek korára. „Nemhogy Magyarországot nem lehet sarokba szorítani, boldogulunk mi nélkülük is.”

Hozzátette, nyilván könnyebb lenne az EU-s pénzekkel haladni, de szerinte az téves gondolat Brüsszel részéről, hogy nélkülük nem kel fel a nap. „Most ők ezzel szembesülnek. Úgy gondolom, ez a frusztráció, a brüsszeli frusztráció csapódik az Erasmus-ügyben is. Azért akarják ütni a gyerekeinket, mert nem tudnak mire menni a kormánnyal.”

Bőnyi iskolai késelés: javítóintézetbe kerül a 12 éves elkövető

30 napra rendelte el a Győri Járásbíróság annak a 12 éves lánynak a letartóztatását, aki szívtájékon szúrta osztálytársát.