Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
355,20 Ft
Euró
386,39 Ft
Font
451,35 Ft
Bitcoin
66,831 $

Legmodernebb hadihajóival gyakorlatozott Oroszország a Norvég-tengeren

Légvédelmi feladatokat hajtottak végre az orosz csapatok a védelmi minisztérium tájékoztatása szerint.

...svg content...MTI/EPA/RUSSIAN DEFENCE MINISTRY
Európa

Bense Róbert

Szerkesztő

Oroszország egyik legmodernebb, fejlett hiperszonikus rakétákkal felszerelt hadihajójával tartottak gyakorlatokat a Norvég-tengeren – adta hírül az orosz védelmi minisztérium.

Mint közölték, az Admiral Gorszkov fregatt légvédelmi feladatokat hajtott végre a tengeren. Meglehetősen rossz időjárási körülmények között gyakorlatoztak, az ellenséges légicsapások visszaverését szimulálva. Soron kívül A napsütés mellett heves zivatarokra és viharos szélre is van kilátás kedden

A legénység a hajó manőverezését, a célmegjelölési adatok továbbítását és fogadását, valamint a fedélzeti fegyverek bevetését gyakorolta – számolt be róla a minisztérium információi alapján a CNN.

A hadihajó még múlt szerdán indult útnak egy meg nem nevezett észak-oroszországi kikötőből, miután Vlagyimir Putyin orosz elnök videokapcsolaton keresztül egyeztetett a hajó parancsnokával és Szergej Sojgu védelmi miniszterrel.

A hajó Zircon hiperszonikus rakétákkal volt felszerelve, melyek olyan nagy hatótávolságú fegyverek, amik a hangsebesség több mint ötszörösére képesek, emellett nehezebb felderíteni és megsemmisíteni őket, mint a korábbi változatokat.