Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
360,43 Ft
Euró
388,29 Ft
Font
452,59 Ft
Bitcoin
63,283 $

Zidane-t becsmérelte a francia szövetség elnöke, Mbappé is felkapta rajta a vizet

A PSG csatára kiállt Zinedine Zidane mellett, a Real Madrid is helyreigazítást kért Noel Le Graet-től.

MTI/EPA/Mohammed Badra
Sport

Bense Róbert

Szerkesztő

Le Graet azt követően nyilatkozott a francia RMC rádiónak, miután 2026-ig szerződést hosszabbítottak Didier Deschamps-szal. Meggondolatlan szavai azonban komoly felzúdulást váltottak ki a nemzetközi focivilágban.

A szövetség elnöke arról is beszélt, hogy nem venné fel Zidane-nak a telefont, ha a Real Madrid edzője felhívná őt és a francia válogatott kispadja felől érdeklődne. Ez már önmagában sem volt túl kedves kijelentés, ám Le Graet ennél is tovább merészkedett – számolt be róla az ESPN. Soron kívül Akkora a forráshiány, hogy a Műegyetem működése is veszélybe került

„Ha Zidane megpróbálna kapcsolatba lépni velem, még a telefont sem venném fel . Azt csinál, amit akar, semmi közöm hozzá. Soha nem találkoztam vele, soha nem gondoltunk arra, hogy megváljunk Didier-től. Oda megy, ahova akar” – mondta.

Szavaira többen is felkapták a fejüket, Kylian Mbappé Twitter bejegyzésében ennyit írt: „Zidane maga Franciaország. Egy legendáról nem beszélhetünk ilyen tiszteletlenül.”

Franciaország sportminisztere, Amelie Oudea-Castera is egyike volt azon politikusoknak, akik reagáltak Le Graet megjegyzéseire. Úgy vélte, hogy a szövetség elnöke átlépett egy határt: „Újabb érthetetlen megjegyzések, ráadásul a tisztelet szégyenletes és teljes hiánya a sport és a futball egyik legendájával szemben, ami mindannyiunknak fáj” – írta a Twitteren.

A Real Madrid közleményében szintén a tisztelet hiányát rótta fel, hozzátéve, hogy a klub azonnali magyarázatot vár az elnök szavaira: „A Francia Labdarúgó Szövetség elnökének kijelentései nem illenek egy ilyen tisztséget betöltő személyhez” – írták.

Le Graet a botrány hatására finomított véleményén: „Szeretnék személyes bocsánatot kérni ezekért a megjegyzésekért, amelyek abszolút nem tükrözik a gondolataimat, sem a tiszteletemet a játékos iránt, aki volt, és az edző iránt, akivé vált” – mondta Le Graet a L’Equipe-nek.

„Elismerem, hogy kínos megjegyzéseket tettem, amelyek félreértést okoztak. Zidane tudja, hogy mérhetetlenül nagyra becsülöm őt, mint minden francia” – tette hozzá.

Kínos vereséget szenvedett a Manchester United, még mindig nem rúgták ki Ten Hagot

Nagyon úgy tűnik, nincs olyan eredmény, ami után ne rúgnák ki Ten Hagot, legutóbb a Crystal Palace ellen szenvedtek kínos vereséget.

Akkora a forráshiány, hogy a Műegyetem működése is veszélybe került

A Budapesti Műszaki Egyetem (BME) rektora és a karok dékánjai sürgős költségvetési támogatást kértek a Kulturális Innovációs Minisztériumtól a 2024-es évre.

Több mint ezer ismeretlen objektumot azonosítottak a Naprendszerben

A Hubble űrteleszkóp régi felvételeinek feldolgozása során több mint ezer, eddig ismeretlen objektumot fedeztek fel a Naprendszerben.