Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
364,02 Ft
Euró
390,36 Ft
Font
456,60 Ft
Bitcoin
61,296 $

Rekordot döntött a Steam: a hétvégén 10 millióan játszottak egyidejűleg

A hétvégén összesen 33 millióan jelentkeztek be a Valve játékplatformjára, ezzel pedig egy további rekord is megdőlt.

Fotó: Steam
Konzol/Videójátékok

Borbély Fanni

Szerkesztő

A Verge jelentése szerint a Valve platformja, a Steam rekordot döntött a hétvégén, ugyanis most először volt példa arra, hogy egyidejűleg 10 millió játékos játszott a platformon, miközben a hétvége alatt összesen több mint 33 millióan voltak online.

Január 7-én dőlt meg a rekord, amikor is a SteamDB szerint a Steam 10 082 055 aktív játékost és 32 186 301 bejelentkezett online felhasználót jegyzett – előbbi kategóriában a játékosok játszottak is, míg utóbbi kategóriában csak be voltak jelentkezve a platformra, de nem játszottak. Soron kívül Olajat talált a Mol Tura közelében

Egészen hihetetlen módon azonban még ezt is sikerült megdönteniük, ugyanis a Steam a szombati első bejelentés óta eltelt 24 órában is túlszárnyalta az egyidejű online felhasználók rekordját: 33 078 963 felhasználóval új rekord született.

Ezek a számok azért is meglepőek, mert legutóbb a koronavírus-járvány kezdetén sikerült rekordot dönteni, amikor is egyidejűleg 20 313 451 felhasználó volt bejelentkezve, majd ezt 2022 márciusában megdöntötték, amikor több mint 30 millió felhasználót számláltak egyidejűleg a platformon.

Nagy Márton az üzemanyagár-csökkenésről: megértette mindenki, mit szeretne a kormány

A nemzetgazdasági miniszter szerint nagyon közel vagyunk ahhoz, hogy az üzemanyagárak visszakerüljenek a referenciaszinthez. Egyúttal megfontolandónak tartja, hogy a régiós átlagár helyett csak a szomszédos országokat vegyék alapul.