Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
366,53 Ft
Euró
392,15 Ft
Font
457,95 Ft
Bitcoin
63,165 $

„Csúnyán veszít” a háborúban Ukrajna, legalábbis egy volt CIA-tanácsadó szerint

Egy egykor a CIA-nek is dolgozó ügyvéd/közgazdász, James G. Rickards szerint az orosz-ukrán háború nem úgy alakul, ahogy a legtöbben gondolnánk.

Kijev, 2023. január 2. Egy orosz támadás színhelyén állnak férfiak Kijevben 2023. január 2-án. MTI/AP/Renata Brito
Európa

Takács Petra

Szerkesztő

Előzmény:

 

Rickardsnak pár napja jelent meg egy írása, melyet a Mandiner szemlézett, és amelyben többek között arról ír hírszerzési forrásaira hivatkozva, hogy az ukrán hadsereg veszteségei többszörösét teszik ki az oroszénak.

A szerző úgy gondolja, csak „a nyugati narratíva” szerint áll nyerésre Ukrajna a háborúban és valójában az elmúlt hónapok előrehaladását csupán „gyéren védett” állások ellen érték el, amelyekért az oroszoknak „nem érte meg harcolni.” Soron kívül Meghibásodás miatt kell kimenteni a halakat egy szegedi tóból

„Ezeket az orosz csapatokat (valójában a donbászi milíciát) arra utasították, hogy vonuljanak vissza a megerősített vonalakhoz, miközben az űrt betölteni igyekvő ukrán erőket az orosz bombázások lemészárolták” – áll a cikkében.

Rickards arra is kitér, hogy ezeket a területeket az oroszoknak megéri feladni ideiglenesen, az elsődleges céljuk ugyanis az, hogy megsemmisítsék az ukrán hadsereget, amit így is el tudnak végezni.