Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
361,59 Ft
Euró
389,35 Ft
Font
453,65 Ft
Bitcoin
63,775 $

Tovább tombol az ítéletidő az USA-ban, Kaliforniában százezrek maradtak áram nélkül

Az állam északi részén és a San Franciscó-i öböl térségében heves esőzések söpörtek végig.

MTI/EPA/JOHN G. MABANGLO
Észak-Amerika

Bense Róbert

Szerkesztő

Ezzel azonban még nem értek véget a viszontagságok, ugyanis a Csendes-óceán felől erőteljes viharok közelednek, melyek rendkívül sok csapadékot hoznak magukkal a szárazföldre – figyelmeztetett a meteorológiai szolgálat.

Helyi beszámolók szerint a viharos időjárás rengeteg kárt okozott, a csaknem 100 km/órás szélrohamok fákat döntöttek ki és villanyvezetékeket károsítottak, ami miatt 300 ezren maradtak áram nélkül Kaliforniában. Soron kívül Budán nyílik meg hamarosan az ország legnagyobb Aldi üzlete

Karácsony óta San Franciscóban több mint 250 mm eső esett, míg a Mammoth Mountain, a Keleti-Sierrában található népszerű síterep környékén mintegy 3 méternyi hó hullott – jelentette a meteorológiai szolgálat.

Kaliforniában a csapadékos időszak ugyan enyhített a korábbi, súlyos aszályon, azonban a heves viharok több emberéletet is követeltek, eddig csaknem hatan vesztették életüket a viharos időjárás miatt.

Észak- és Közép-Kalifornia területére árvízvédelmi riasztást kellett kiadni, az előrejelzések szerint ugyanis a napokban további 150-300 milliméternyi eső várható  – számolt be róla a France24.

Megtalálhatták az amerikai és ausztrál szörfösök holttesteit Mexikóban

Nagy valószínűség szerint a holttestek azok a személyek személyazonosságait rejtik, akik nemrég tűntek el.