Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
363,88 Ft
Euró
390,42 Ft
Font
456,49 Ft
Bitcoin
61,785 $

Kötelező lesz Magyarországon a koronavírus-védőoltás?

Az elmúlt hetekben felgyorsultak a történések a védőoltások tekintetében, így egyre több embert kezdett el foglalkoztatni a kérdés, hogy vajon Magyarországon kötelezővé teszik-e azt az illetékes hatóságok.

Belföld

Takács Petra

Szerkesztő

Az elmúlt hetekben felgyorsultak a történések a védőoltások tekintetében, így egyre több embert kezdett el foglalkoztatni a kérdés, hogy vajon Magyarországon kötelezővé teszik-e azt az illetékes hatóságok.

Mészner Zsófia infektológus a növekedés.hu-nak adott interjút, melyben elmondta, hogy meglátása szerint nem teszik majd kötelezővé a védőoltás beadatását Magyarországon, ugyanakkor hozzátette, hogy a járványügyi hatóság bármikor hozhat olyan döntést, melynek értelmében kötelezővé válik az oltás. Soron kívül Olajat talált a Mol Tura közelében

A szakember szerint első körben arra lehet számítani, hogy az elkészült védőoltás beadását ajánlottá teszik majd az olyan veszélyeztetett szakmában dolgozók részére, mint például az egészség és a rendvédelem, illetve ebbe a körbe tartozhatnak majd a koronavírus szempontjából veszélyeztetett korúak, vagyis a 60 év felettiek.

Hogy mikor juthatunk el oda, hogy egyáltalán szóba kerülhet a kötelező védőoltás kérdése, már az is egy érdekes felvetés, ugyanis csak abban az esetben lehet azt kövezővé tenni, amennyiben a WHO, az Európai Betegségmegelőzési és Járványügyi Központ, valamint az Európai Gyógyszerügynökség is jóváhagyását adta.

A lap rákérdezett arra is a szakembernél, hogy véleménye szerint elegendő lehet-e a Magyarország által megrendelt 5 millió adag védőoltás, ám Mészner Zsófia szerint erre jelenleg nem lehet egyértelmű választ adni, már csak azért sem, mert továbbra is csak ismerkedünk a vírussal, többek között az sem tisztázott, hogy a fertőzésen átesettek immunitást szereztek-e, és ha igen, akkor mennyi időre.

Meglátása szerint az új koronavírus-vakcinánál jó eséllyel egy-két védőoltás is kevésnek bizonyulhat majd, így nem kizárt, hogy három dózisra is szükség lehet belőle a megfelelő védettség kialakításához.

Ne hagyd ki:

https://liner.hu/ujabb-tragikus-rekord-20-million-is-tul-a-koronavirus-fertozottek-szama-a-vilagon/

Nagy Márton az üzemanyagár-csökkenésről: megértette mindenki, mit szeretne a kormány

A nemzetgazdasági miniszter szerint nagyon közel vagyunk ahhoz, hogy az üzemanyagárak visszakerüljenek a referenciaszinthez. Egyúttal megfontolandónak tartja, hogy a régiós átlagár helyett csak a szomszédos országokat vegyék alapul.