Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
366,31 Ft
Euró
390,62 Ft
Font
457,42 Ft
Bitcoin
60,274 $

Guardiola szerint semmi sem garantálja a címvédést

A Manchester City zsinórban a harmadik bajnoki címére hajt, jelenleg azonban tetemes a hátrány.

Dortmund, 2021. április 14. Pep Guardiola, a Manchester City vezetõedzõje a labdarúgó Bajnokok Ligája negyeddöntõjében játszott Borussia Dortmund - Manchester City visszavágó mérkõzésen Dortmundban 2021. április 14-én. MTI/EPA/Friedemann Vogel
Sport

Bense Róbert

Szerkesztő

A szerdai, Leeds United elleni győzelmet követően az Amazon Prime-nak nyilatkozva Guardiola kihangsúlyozta, hogy az Arsenal és a városi rivális Manchester United küzdelmei, és az 1990-es és 2000-es évekbeli dominanciájuk, illetve az azóta eltelt évtizedek azt jelzik, hogy a City nem engedheti meg magának, hogy a babérjain pihenjen.

„Az lehet az érzésünk, hogy van időnk, de amikor olyan csapatokkal küzdünk, mint az Arsenal, vagy a Manchester United, rájövünk, hogy valójában nincs, és azonnal meg kell próbálnunk elérni az áhított eredményt” – mondta. Soron kívül Beismerte a gyógyszergyártó, hogy vérrögöt okozhat a Covid-oltóanyaga

„Amikor a 90-es években az Arsenal és a United dominált, uralta a Premier League-et, ki gondolta volna, hogy lesz egy évtized, amikor nem nyernek bajnokságot? Ez velünk is megtörténhet” – tette hozzá.

„Ez egy figyelmeztetés, amit el kellett mondanom. Ha nem érjük el a célokat, akkor kell edzőt, vagy játékosokat váltani” – folytatta, hozzátéve, hogy tudja, hogy idén is ott lesznek a legjobbak között.

A Manchester City jelenleg ötpontos lemaradásban van az Arsenallal szemben, ugyanakkor Guardiola figyelmeztetése érthető, hiszen hiába nyertek meg hatot az elmúlt tíz szezonból, a Manchester United is hasonló sorozatban volt az ezredfordulón, 2013 óta viszont egyszer sem végeztek az első helyen – emlékeztet a 90min.com.