Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
365,80 Ft
Euró
390,95 Ft
Font
457,88 Ft
Bitcoin
60,896 $

Navracsics: a Bizottság csak politikai ízlésbeli kérdésben talált kifogásolnivalót

Navracsics Tibor úgy véli, hogy a jövőben is lesznek véleménykülönbségek a magyar kormány és az Európai Bizottság között. 

Fotó: Navracsics Tibor területfejlesztési miniszter a Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezetõ miniszterrel közösen tartott budapesti sajtótájékoztatón 2022. december 13-án. Megvalósultak a magyar kormány által júniusban kitûzött célok, jelentette ki a területfejlesztési miniszter, miután az uniós tagállamok nagykövetei december 12-én pozitívan értékelték a koronavírus-járvány utáni gazdasági helyreállítást segítõ uniós források lehívását lehetõvé tevõ magyar helyreállítási tervet és annak hivatalos elfogadását javasolták az Európai Unió Tanácsának. MTI/Illyés Tibor
Belföld

Fazekas Kiara Barbara

Szerkesztő

Navracsics Tibor, akinek területfejlesztési miniszterként az is a feladatai közé tartozott, hogy tárgyalásokat folytasson az Európai Bizottsággal a Magyarországnak járó forrásokról, elmondta a Magyar Nemzetnek, hogy végig optimista volt. 

„Én végig optimista és elszánt voltam, mindenképpen el akartam kerülni, hogy Magyarország forrást veszítsen” – hangsúlyozta.  Soron kívül Szentkirályi Alexandra megegyezett Lázár Jánossal a BKK-s dolgozói jegyekről

Kiemelte, hogy a viták ellenére fontos és jó tárgyalásokat folytattak, szakmai alapon, és hozzátette, hogy a magyarok mindenről hajlandók voltak és ma is hajlandók tárgyalni, „rajtunk nem fog múlni a megállapodás”

Azonban úgy véli, hogy véleménykülönbségek a jövőben is lesznek, viszont ezeket is meg tudják majd vitatni, ugyanakkor szakpolitikai szinten nagyon jó a kapcsolat a bizottsággal, és erre a korrekt viszonyra a közeljövőben is törekedni fognak.

Navracsics januárban folytatja a tárgyalásokat 

Bár decemberben született egy döntés, amellyel a folyamat még nem ért véget, januárban újra le kell ülni tárgyalni. Ennek kapcsán a miniszter hozzátette, hogy az operatív és a partnerségi megállapodás tekintetében folynak az egyeztetések Elisa Ferreira biztos asszonnyal. 

„Januárban bőven lesz tárgyalni valónk” – idézi a lap. 

Hozzáfűzte, hogy a lengyelek most nem tárgyalnak az Európai Bizottsággal, nálunk viszont ilyesmire egyszer sem volt példa. 

Tájékoztatott a miniszter arról is, hogy a teljesítési menetrend utolsó állomása március végén lesz, akkor a magyar törvényhozásnak el kell még fogadnia egy törvénycsomagot, a bizottság pedig arról nyilatkozott, hogy amennyiben a március végi határidő tartható, akkor áprilisban, májusban elképzelhető a források felfüggesztésének megszüntetése. 

A támadások kapcsán, amelyek a tárgyalási folyamat alatt történtek, úgy fogalmazott, hogy „az Európai Bizottság nem találhatott olyan pontot a politikai ízlésbeli kérdéseken kívül, amelyet kifogásolhattak volna”.  

Bőnyi iskolai késelés: javítóintézetbe kerül a 12 éves elkövető

30 napra rendelte el a Győri Járásbíróság annak a 12 éves lánynak a letartóztatását, aki szívtájékon szúrta osztálytársát.