Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
361,87 Ft
Euró
389,47 Ft
Font
453,96 Ft
Bitcoin
64,259 $

Jó hír, rezsitámogatást kapnak a vendéglátóegységek és a szálláshelyek

Feltételként azt szabták meg, hogy a cégek hajtsanak végre valamilyen energiahatékonysági beruházást, a foglalkoztatottak létszáma pedig max. 10%-kal csökkenhet.

Fotó: Unsplash
Belföld

Koós Alexandra

Szerkesztő

A hírek szerint rezsitámogatásban részesülnek a vendéglátóegységek és a szálláshelyek, ugyanis a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) javaslatára kiterjesztik a korábban 150 milliárd forintos kerettel meghirdetett feldolgozóipari energiaköltség és beruházási programot.

Így 16 ezer vendéglő és étterem, illetve 4,5 ezer szálloda és panzió jelentkezhet a támogatásra, az érintett vállalkozások pedig a januári, februári és márciusi földgáz-, villany- és távhőszámlájuk kifizetéséhez kaphatnak segítséget. Soron kívül Így startolt el a forint hétfő reggel

Ezáltal az előző évi, azonos időszakhoz képesti növekmény 50 százalékára igényelhetnek vissza nem térítendő támogatást, ami sokak számára nagy segítség lehet, hiszen az energiaárak immár a többszörösükre nőttek.

Feltételként azt szabták meg, hogy a cégek legkésőbb 2024 végéig hajtsanak végre valamilyen energiahatékonysági beruházást, továbbá azt is, hogy a foglalkoztatottak létszáma legfeljebb 10 százalékkal csökkenhet 2023 őszéig.

A 24.hu-hoz eljuttatott sajtóközleményből az is kiderül, hogy a kormány egy 30 milliárd forintos turisztikai mentőcsomagot már elfogadott novemberben, amelynek révén fél évre felfüggesztették a 4 százalékos turizmusfejlesztési hozzájárulás megfizetését az érintett vállalkozások számára.

Összefoglaló videó a Ferencváros 5-1-es győzelméről a Debrecen ellen

A Ferencváros végül 5-1-re győzte le a Debrecent az NB1 hétvégi fordulójában, ami egyúttal rekordot is hozott, mert egy csapat sem rúgott olyan sok gólt egy idény alatt, mint a Fradi.

Testvére helyett akart motoros vizsgát tenni, és ez még mind semmi

Rendőrségi ügy lett belőle, miután úgy döntött, a testvére helyett megy motoros vizsgára, de hamar lebuktak.

Súlyos baleset történt Baján, vonat elé hajtott egy kamion

Ezúttal egy kamionos okozott komoly fennakadást, amikor vonat elé hajtott, mely mintegy 200 méterre állt meg a vasúti átjárótól, de nem siklott ki.