Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
355,71 Ft
Euró
386,98 Ft
Font
451,92 Ft
Bitcoin
67,056 $

Oroszországnak kémkedő hivatalnokot tartóztattak le Németországban

A szövetségi ügyészek tájékoztatása szerint az érintett személy olyan információkat osztott meg, amelyeket egy orosz hírszerző ügynökséggel együttműködve szerzett meg.

...svg content...Fotó: Pexels / Illusztráció
Európa

Szabó Kata

Szerkesztő

A német hatóságok csütörtökön bejelentették, hogy letartóztatták a német szövetségi hírszerző szolgálat egyik alkalmazottját, akit azzal gyanúsítanak, hogy államtitkokat osztott meg Oroszországgal.

A rendőrség tájékoztatása szerint Berlinben tartóztatták le a gyanúsítottat, egy Carsten L. néven azonosított német állampolgárt, majd hozzátették, hogy a letartóztatásra a gyanúsított és egy másik személy otthonában és munkahelyén tartott házkutatást követően került sor. Soron kívül Pünkösd: vasárnap és hétfőn is zárva lesznek az üzletek

„A vádlottat az állam elleni hazaárulással gyanúsítják,” közölte a szövetségi ügyészség, amely szerit a kiszivárogtatott iratok és információk tartalma államtitoknak minősül, így arról részletesebb tájékoztatást sem adhatnak.

Az esetet követően a szövetségi hírszerző szolgálat (BND) belső vizsgálatot indított, mondta Bruno Kahl, a BND vezetője, hozzátéve, hogy a gyanú felvetődésekor az ügynökség rögtön értesítette a szövetségi ügyészséget.

„Oroszország személyében egy olyan szereplővel állunk szemben, amelynek keménységével és erőszakra való hajlandóságával számolnunk kell”, tette még hozzá Kahl.

Lemondással fenyegetőzik az izraeli védelmi miniszter, ha nem fogadják el a háborús tervét

Az izraeli háborús kabinet egyik tagja lemondással fenyegetőzik, amivel válaszút elé állította Benjamin Netanjahu miniszterelnököt.

Nem szeretik a fiatalok, ha az influenszerek politizálnak

Egy friss felmérés szerint a magyar fiatalok többsége nem különösebben vevő az influenszerek politikai állásfoglalására.

Kirúghatja a Barcelona Xavit, de az a klubnak is nagyon fájna

A Mundo Deportivo friss beszámolója szerint jelentős anyagi terhet jelentene a Barcelonának, ha úgy döntene, hogy végül meneszti Xavit a vezetőedzői posztról.