Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
366,53 Ft
Euró
392,15 Ft
Font
457,95 Ft
Bitcoin
63,183 $

Tarlós István odaszúrt Karácsonynak: Hol van ma Budapest attól…? 

Tarlós István szerint igazságtalan az, hogy Karácsony Gergely azt mondja, a korábbi főpolgármester csak ígérgette a Blaha Lujza tér és a Lánchíd felújítását. 

Fotó: Karácsony Gergely megválasztott (j) és Tarlós István leköszönõ fõpolgármester a hivatal átadás-átvételén a Városházán 2019. október 17-én. MTI/Kovács Tamás
Belpolitika

Fazekas Kiara Barbara

Szerkesztő

Karácsony Gergely és a fővárosi vezetés nagy hírverést csinált a Blaha Lujza térnek és a Lánchídnak, még úgy is, hogy utóbbival sokan nincsenek megelégedve, hiszen az autósok nem használhatják. Ahogy a miniszterelnök mondta: legalább a halak szabadon közlekedhetnek. 

Az ügy kapcsán a Metropol megkérdezte Tarlós István véleményét, miután Karácsony rendre azt hangoztatta, hogy Budapest korábbi vezetése csak ígérgetett ezekben az ügyekben. Tarlós szerint ők tökéletesen előkészítették a felújításokat, és szerinte „igazságtalan az, hogy a főpolgármester azt mondja, én ezt a két projektet csak ígérgettem”.  Soron kívül Három nő vesztette életét egy tragikus amerikai autóbalesetben

Karácsonyék 200 milliárd költségvetési többlettel vették át Budapestet 

„Mi horribilis adóssággal vettük át Demszky Gáboréktól Budapestet. Be kellett fejeznünk a jó esetben is csak félkész négyes metrót, korrigálnunk a kedvezőtlen szerződéseiket, neki kellett állni a hármas metrónak, a kettes metró új szerelvényeit is nekünk kellett végül beszerezni, visszavásároltuk a Demszkyék által előnytelenül eladott vízműveket francia tulajdonból. Például több mint 400 kilométer gerinccsatornát is építettünk (2002–2010 között nem épült), vagy ott van a Budai Fonódó fejlesztés is. Csináltunk ezekről egy leltárt, hosszú lett…” – sorolta.  

Hozzátette, hogy emellett a „ megörökölt horror BKV-adósságot” is cipelték, de tőlük már 200 milliárd plusszal vették át Karácsonyék a vezetést. 

„Hol van ma Budapest attól, amikor a mi időnkben Közép-Kelet-Európa legélhetőbb városának minősítették nyugatról?”

– tette fel a jogos kérdést. 

Lesz időszak Karácsony Gergely után is 

Elmondta viszont, hogy nem szeretne részletekbe bocsátkozni arról, hogy mit érez pontosan Budapest jelenlegi állapotával kapcsolatban, de nem gondolja azért, hogy a főpolgármester nagyon könnyű helyzetben van. 

„Ő is úgy teszi a dolgát, ahogy jónak látja. Csak azt tudom mondani, hogy egyszer lesz Karácsony Gergely utáni időszak”

– tette hozzá.

„Én mindig gondoltam arra, hogy utánam is lesznek idők, de most mintha a jelenlegi városvezetés nem gondolna erre. Okkal, ok nélkül egyre csak mutogatnak a kormányra és védekeznek ezzel, de egy választott főpolgármester soha nem lesz olyan helyzetben, hogy azt tudja mondani, az ő idejében történtekhez neki semmi köze nincs, és még politikai felelőssége sem merülhet fel. Olyan egyszerűen nincs, hogy mindenki hibás, csak az első ember nem, ő egy nettó áldozat. A »nekem csak a glória hiányzik a fejem fölül« típusú mosoly, vagy az eufemisztikus Facebook-hadjárat nem mentesít a politikai felelősség alól egy polgármestert sem” – fűzte hozzá. 

Azonban sejti ő is, hogy mindez miért történik: 

„Közeledik a 2024. tavaszi önkormányzati választás. Az, hogy egy politikus építgeti magát, érthető. Az, hogy ehhez milyen módszereket alkalmaz, ízlésbeli kérdés. Nem vagyunk egyformák.”

Megint pontokat veszített a Liverpool, a hajrában állt be Szoboszlai

Szoboszlai Dominik a hosszabbításban állt be a West Ham United elleni fordulatos mérkőzésen.