Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
366,98 Ft
Euró
401,67 Ft
Font
479,80 Ft
Bitcoin
61,797 $

Van egy ország, ahol 100 napja egyetlen koronavírus-beteget sem azonosítottak

Szinte hihetetlennek hangzik, de létezik egy olyan állam a világon, ahol Észak-Koreával ellentétben rengeteget tesztelnek, mégsem találnak új fertőzötteket.

Külföld
Author image

Kulcsár Péter

Szerkesztő

Szinte hihetetlennek hangzik, de létezik egy olyan állam a világon, ahol Észak-Koreával ellentétben rengeteget tesztelnek, mégsem találnak új fertőzötteket.

Két hónapja Új-Zéland bejelentette, hogy teljesen megszabadult a COVID-19 kórokozójától, ezért újranyitotta a határokat, és feloldotta az összes addigi korlátozásokat. A siker mindössze rövid életűnek bizonyult, ugyanis hamarosan ismét felütötte a fejét a járvány az országban. Soron kívül Menczer Tamás szerint Magyar Péter egy botrányhős

Most úgy tűnik, a korábbi vészjósló adatok ellenére újból fellélegezhetnek a szigetország lakói, miután vasárnap kiderült, hogy századik napja egyetlen koronavírus-fertőzöttet sem regisztráltak – számolt be róla a The Sydney Morning Herald. A lap újságírói hozzátették, az élet visszatért a régi kerékvágásba, így mind az 5 millió új-zélandi folytathatta korábban megszokott napi rutinját.

Új-Zélandon példaértékű lépésekkel akadályozták meg a koronavírus terjedését, ugyanis még március végén rendkívül szigorú rendeleteket hoztak meg, amivel kordában tudták tartani a pandémiát, így nem meglepő, hogy mindössze 100-an kapták el a vírust tavasz elején.

A szabályozások nagyon jól működtek, hiszen az elkövetkező három hónapban kizárólag a külföldről hazaérkező utazóknál azonosították a kórokozót, akiket egyből karanténba küldtek, és egészen addig izolációban voltak, amíg negatív tesztet nem produkáltak.

„A tudománynak és a kiváló politikai vezetésnek köszönhetjük a sikereinket. Ha körülnézünk a világban, csupán azok az országok teljesítettek jól, akik ezt a kombinációt alkalmazták.”

mondta Michael Baker, az Otago Egyetem epidemiológusa.

A szakember örömmel tapasztalja, hogy a nyugat Új-Zélandot inspirációként tartja számon a koronavírus elleni küzdelem szempontjából. Jacinda Ardern miniszterelnököt szintén példaként hozzák fel, ugyanis határozott közbenjárása nélkül a helyzet tarthatatlanná válhatott volna.

A járvány megakadályozását kétségkívül tökéletesen oldották meg az országban, mivel mindössze 1 500 esetet regisztráltak, közülük csupán 22-en estek áldozatául a kórokozónak, viszont a szigorú lezárások következtében a turizmus így is összeomlott.

Ne hagyd ki:

https://liner.hu/nemetorszag-a-koronavirus-jarvany-kozepette-is-nagy-engedmenyt-tett/

Óriási nézettséget generál Vogel Evelin új videója, itt vannak a számok

Vogel Evelin YouTube csatornája hamar teret hódíthat magának a virtuális világban, ha az érdeklődés változatlan marad iránta.