Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
361,59 Ft
Euró
389,35 Ft
Font
453,65 Ft
Bitcoin
63,780 $

Cameron egy tanulmánnyal bizonyítja, Jack nem élhette túl a Titanic elsüllyedését

Nincs még egy olyan film, melynek kapcsán még 25 évvel annak megjelenése után sem tudjuk feldolgozni az utolsó képkockákat. A Titanic kapcsán azonban még mindig azon agyalunk, hogy Jacknek mégis miért kellett meghalnia?

Fotó: Leonardo DiCaprio amerikai színész érkezik a Volt egyszer egy Hollywood című versenyfilm vetítésére a 72. Cannes-i Nemzetközi Filmfesztiválon 2019. május 21-én. MTI/EPA/Sebastien Nogier
Kult

Borbély Fanni

Szerkesztő

A James Cameron írásában és rendezésében készült, 1997-ben bemutatott kultuszfilm, a Titanic még 25 évvel a megjelenés után is foglalkoztatja a rajongókat. Egyetlen kérdés merül fel mindenkiben, ha meghallja, hogy Titanic: Jacknek miért kellett meghalnia?

A több mint két évtizedes találgatások után James Cameron valószínűleg megunta, hogy mindig nekiszegezik a kérdést, ezért most egy tudományos tanulmánnyal igyekszik bizonyítani, hogy Leonardo DiCaprio karaktere nem élhette volna túl a Kate Winslet által megformált Rose-zal történt vízen lebegő ajtós jelenetet. Soron kívül Budán nyílik meg hamarosan az ország legnagyobb Aldi üzlete

Cameron ugyanis konkrétan megrendelt egy tudományos tanulmányt, mely bebizonyította, hogy Leonardo DiCaprio karaktere, Jack nem élhette túl a Titanic hírhedt jelenetét. A Postmediának adott interjújában a rendező megosztotta, annak érdekében, hogy „végleg pontot tegyen ennek az egész dolognak a végére”, megrendelt egy tanulmányt.

Jack sorsa a film 1997-es bemutatója óta komoly vitákat váltott ki: Rose úgy menekül meg az óceánjáró katasztrofális elsüllyedése után, hogy felmászik egy fából készült ajtóra, míg Jack egy ideig csak karjaival kapaszkodik, de nem mászik fel, helyette hipotermiában meghal a fagyos vízben.

Cameron megosztotta, két kaszkadőrt kértek fel a feladatra, akiknek testtömege megegyezett Kate és Leo súlyával, majd szenzorokat helyeztek el rajtuk és a jeges vízbe tették őket, hogy aztán különböző módszerekkel teszteljék, túlélhették-e. A válasz az volt, hogy: kizárt, hogy mindketten túlélhették volna, csak az egyikük menekülhetett meg.

Megtalálhatták az amerikai és ausztrál szörfösök holttesteit Mexikóban

Nagy valószínűség szerint a holttestek azok a személyek személyazonosságait rejtik, akik nemrég tűntek el.

Elgázolt egy embert a vonat Újszászon

Az elmúlt hetekben kiugróan sok vonatgázolás történt, és a legtöbb esetben elkerülhető lett volna a tragédia.

Egy eltűnt 66 éves nőt keres a rendőrség Budapesten

A 66 éves nő május 3-án tűnt el, és továbbra sem tudni, hol tartózkodik jelenleg, ami miatt a rendőrség a lakosság segítségét kéri.