Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
360,54 Ft
Euró
388,26 Ft
Font
452,92 Ft
Bitcoin
63,230 $

Messi a világbajnoki győzelem után meghozta a döntését

Sokan arra számítottak, hogy Lionel Messi visszavonul a katari világbajnokság után a válogatottól, amely végül megnyerte a nagy világtornát.

Fotó: Az argentin Lionel Messi átveszi a FIFA-világkupát, a vb trófeáját Gianni Infantinótól, a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség, a FIFA elnöktől (b) és Tamím bin Hamad ász-Száni sejktől, katari emírtől, miután csapata 4-2-re győzött a katari labdarúgó-világbajnokság döntőjében játszott Argentína-Franciaország mérkőzés 3-3-as hosszabbítása utáni tizenegyes-párbajban a Loszaíl Stadionban 2022. december 18-án. MTI/EPA/Friedemann Vogel
Sport

Hujber Dávid

Szerkesztő

Drámai körülmények között húzta be a világbajnoki címet Argentína, ami egyúttal az első ilyen sikere volt Lionel Messinek. Gyakorlatilag már mindent megnyert, amit csak lehetett a pályafutása során, de ez még hiányzott a vitrinből.

Rengeteg találgatás jelent meg arról, hogyan dönt Messi, függően attól, milyen eredményeket érnek el a katari tornán. Mivel a legendás futballista továbbra is az egyik legjobb, nincs igazán oka arra, hogy lemondja a válogatottságot. Soron kívül Szerdától ismét olcsóbb lesz az üzemanyag

A 35 éves újdonsült világbajnok a TyC-nek azt mondta, egy ideig még biztosan a válogatottban szeretne maradni. „Rövid idő alatt megnyertem a Copa Américát és a világbajnokságot.” – idézte Messit az ESPN.

„Szeretem, amit csinálok, szeretek a válogatottban lenni, és szeretnék még néhány meccset világbajnokként. Elviszem a kupát Argentínába, hogy veletek élvezzem ezt az egészet.” – üzent Messi a honfitársainak.

Gyerekkori álma vált valóra ezzel a győzelemmel, mellyel Diego Maradónát követte, aki 1986-ban felért a csúcsra a válogatottal Mexikóban. „Ez mindenkinek a gyerekkori álma. Szerencsés voltam, hogy mindent elértem a pályafutás alatt… és ez az, amit még hiányzott, de most itt van.”

Messi elárulta, ezzel szerette volna lezárni a pályafutását, és nagyon akarta a trófeát. Mindvégig volt egy víziója, hogy sikerülhet, majd a siker egyre közelebb és közelebb került hozzá. „Nem kérhetek már mást, hála Istennek, minden megadatott.”

Lázár János Debrecen, Nyíregyháza és Miskolc után Szeged felzárkózását tűzte ki célul

Lázár János építési és közlekedési miniszter a dél-alföldi régió fejlesztésének prioritását hangsúlyozta egy makói sajtótájékoztatón.