Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
366,53 Ft
Euró
392,15 Ft
Font
457,95 Ft
Bitcoin
63,894 $

Csaknem 20%-kal emelkedik a rabok fizetése jövőre

Január 1-től 66 660 forintra nő a teljes munkaidőben foglalkoztatott fogvatartottak munkadíja.

Márianosztra, 2021. február 19. A Márianosztrai Fegyház és Börtön épülete, az egykori pálos kolostor. Nagy Lajos király 1352-ben az egyetlen magyar alapítású férfi szerzetesrend, a pálosok részére építetett kolostort és mellé a Magyarok Nagyasszonya tiszteletére templomot, amely a török háborúk idején romba dõlt. Az 1711-ben visszatérõ szerzetesek barokk stílusban újjáépítették és 1729-ben szentelték fel. A Magyar Katolikus Egyház a kolostort eladta az államnak és 1858-ban börtönné alakították. A Pálos Rend 1989-ben kapta vissza a templomot, de a kolostorépület ma is börtön. MTVA/Bizományosi: Nagy Zoltán
Belföld

Bense Róbert

Szerkesztő

Az 55 800 forintos bérhez képest ez csaknem 19,4%-os emelkedést jelent, a büntetés-végrehajtás országos parancsnokának az utasítása már a Magyar Közlönyben is megjelent – számolt be róla a portfolio.hu.

„A munkáltatásban részt vevő, teljes munkaidőben foglalkoztatott fogvatartottak alapmunkadíja 2023. január 1-jétől havidíj alkalmazása esetén 66 660 forintnál, napidíj alkalmazása esetén 3066 forintnál, óradíj alkalmazása esetén 383 forintnál nem lehet kevesebb.” Soron kívül Ezt a férfit keresi a rendőrség a szentesi gyilkosság ügyében

„A munkaterápiás foglalkoztatás keretében foglalkoztatottak pénzbeli térítési díjának legkisebb összege napi hatórás foglalkoztatás esetén 22 218 forint/fő/hó. Napi hat óránál vagy heti 30 óránál rövidebb idejű foglalkoztatás esetén a pénzbeli térítési díjat arányosan csökkenteni kell.”

„A szakmunkás, kiemelt szakmunkás munkadíj kategóriák felső határainak megállapítása munkáltatói (intézetparancsnoki, ügyvezetői) hatáskörbe tartozik. A képzésben, oktatásban részt vevő fogvatartottakat a  képzés ideje alatt pénzbeli térítés (ösztöndíj) illeti meg, melynek összege 548 forint/fő/nap. A tartási költséghez való hozzájárulás napi összege 784 forint/fő/nap” – áll a Magyar Közlönyben.

A Dr. Tóth Tamás bv altábornagy által kiadott utasítás 2023. január 1-től lép érvénybe, egyúttal a korábbi, bérekkel és egyéb térítési díjakkal kapcsolatos BVOP utasítás hatályát veszti.

Uniós állampolgárok is indulhatnak az önkormányzati választáson

Nem csak magyar állampolgárok indulhatnak jelöltként a helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek választásán.

Könnyűszerrel végezhetett cápákkal a hatalmas „kardfogú lazac”

Izmos testüknek és agyaraiknak köszönhetően olyan erőset üthettek, hogy könnyedén végezhettek akár cápákkal, delfinekkel és fókákkal is.

Az Xbox állítólag már javában dolgozik a következő Fallout-játékon

Ők is tisztában vannak azzal, hogy a Prime Video sorozatának elsöprő sikere rengeteg embert megmozgatott, és azzal is, hogy a videójátékok rajongói már nagyon régóta várják a folytatást.